Hilversum,
01
oktober
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: Gort à la Carte 5-11-2014

Ilja gort maakt culinaire rondreis door Frankrijk

Hilversum, 1 oktober 2014 – Ilja Gort is vanaf 5 november terug bij MAX! Ditmaal wordt er niet geslurpt en gegorgeld. Neen, in het nieuwe Gort à la Carte steekt presentator Ilja Gort zijn gastronomische neus in werkelijk alles dat culinair Frankrijk te bieden heeft. Want waarom zou je je in het land van slakken, oesters en stinkkazen enkel beperken tot het edele druivennat?

In zijn kenmerkende vrolijke presentatiestijl gaat Ilja Gort op rondreis door Frankrijk. Zo knuffelt hij een d’Aquitane-koe, vist hij eigenhandig op oesters en hannest hij met een olie- en azijnstelletjes. Ook ontrafelt hij het geheim van een goed ‘petit déjeuner’, ofwel een typisch Frans ontbijt. 

Informatie aflevering 1 en 2: Gort à la Carte

Afl. 1 Camembert - 5 november om 19:20 uur op NPO 2
Waarom huilt de Camembert?

Wijnboer Ilja Gort gaat naar het plaatsje Camembert in Normandië. Na de Franse revolutie werd hier de eerste camembert gemaakt, maar hoe kan het dat hier geen kaasboer te vinden is? Ook gaat Ilja langs bij een heuse Affineur (kaasrijper) hij hoort alles over levende en dode camembert en hoe je thuis je kaas het beste kan bewaren. Natuurlijk wil hij ook weten wat je volgens de Normandische voor een wijn drinkt bij een lekkere camembert

Afl. 2 Provençaalse Kruiden - 12 november om 19:20 uur op NPO 2
Een droom in een potje

Wijnboer Ilja Gort gaat in de Franse Provence op zoek naar de kwekerijen die de wereld van de smaakvolle Provençaalse kruiden voorzien. Samen met kruidenvrouw Paula ontdekt hij wat deze kruiden zo bijzonder maakt. En in de kasteeltuin van levensgenieter Paul leert hij welke wijn perfect past bij een kruidige Provençaalse maaltijd. Ook is Ilja te gast bij Christophe, een jonge chef-kok uit de Provence die een keuken voert op basis van Provençaalse kruiden. Gek genoeg vindt Christophe deze Franse kruiden gewoon langs de weg.

Gort à la Carte
Woensdag 5 en 12 november om 19:20 uur op NPO 2
Presentatie: Ilja Gort
www.omroepmax.nl