Hilversum,
13
april
2017
|
15:02
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: Gezond Verstand

Vanaf dinsdag 23 mei

MAX zendt vanaf dinsdag 23 mei om 21.25 uur op NPO 1 een gloednieuw programma uit! In Gezond Verstand, gepresenteerd door Martine van Os, komen kandidaten uit het hele land langs om hun originele huis-, tuin- en keukenremedies te presenteren aan een panel van drie huisartsen. Werken de zelfbedachte remedies ook echt?

Helpt een bananenschil tegen wratten, zingen tegen snurken en een speciale ketting tegen de pijn van doorkomende tandjes bij baby’s? De deelnemers van Gezond Verstand geloven heilig in de geneeskracht van hun eigen middeltjes. Maar werken ze ook echt?Het artsenpanel beoordeelt of zij er ook heil in ziet én of het de remedie wetenschappelijk wil testen.

Aflevering 1 – dinsdag 23 mei om 21.25 uur op NPO 1
De 24-jarige studente Renée heeft de perfecte remedie tegen migraine gevonden: verse gemberthee. Ook meneer Spuij (75) denkt een oplossing te hebben tegen een vervelende kwaal. Hij brengt paardenmelk mee, wat hij drinkt om van zijn psoriasis af te komen. Daarnaast vertelt de 46-jarige Iris over haar zelf geproduceerde wietolie. Ze gebruikte het middel ter verdoving toen ze een ‘frozen shoulder’ had om te kunnen slapen. Wieny (57) brengt ook een alternatief middel mee: koolbladeren als hulpmiddel tegen ontstekingen. Simon (51) heeft iets opmerkelijks meegenomen: een didgeridoo. Martine van Os probeert het instrument uit en is razend benieuwd waarvoor hij het gebruikt. Tot slot schotelt Winnifred (41) de artsen wat lekkers voor. Voor haar was slapen een nachtmerrie, totdat ze las over ‘havermout droomgebak’.

Welke huis-, tuin- en keukenremedies worden door de artsen geselecteerd voor een wetenschappelijke test? En welke werken daadwerkelijk?

Gezond Verstand (6 afleveringen)
Vanaf dinsdag 23 mei
Om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os

www.facebook.nl/gezondverstandMAX | @gezondverstand | #gezondverstand