Hilversum,
07
maart
2018
|
12:11
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: De Eilanden met Midas Dekkers

Op vrijdag 6 april, om 21.05 uur op NPO 2 start bij MAX de gloednieuwe zesdelige serie De Eilanden, waarin Midas Dekkers de kijker op poëtische wijze meeneemt naar de Waddeneilanden. Per jaargetijde brengt de bioloog een bezoek aan één eiland. Midas neemt de kijker op zijn oude Solex mee.

Lang bestond het plan om de Waddenzee in te polderen. Wegens protest en geldgebrek werd dit geen realiteit. De Eilanden bleven bestaan en vormen vandaag oorden van rust, ruimte en identiteit. Vrijplaatsen. Op het vasteland lijkt alles strak, gejaagd en geregeld. Op de eilanden voelt alles dynamisch aan. Is dat wel zo of zijn de Waddeneilanden gewoon verlengden van het vasteland?

In De Eilanden neemt schrijver en presentator Midas Dekkers zes afleveringen én een jaar de tijd om op deze complexe vragen te antwoorden. Per jaargetijde brengt de bioloog een bezoek aan één eiland. Midas neemt de kijker op zijn oude Solex mee. Hij slaat gade en gidst in zijn gekende stijl. Naast rake observaties levert dit door de seizoenen gekleurde portretten van bewoners en hun gebruiken op. Kortom: we gaan samen op zoek naar wat rest van de Waddeneilanden.

Steeds vernuftig visueel en met veel aandacht voor mens, natuur en verhaal. Zo vormt De Eilanden een tijdloos, uiterst poëtisch, maar steeds modern beeld van Nederlands enige archipel. De Eilanden is een zoektocht naar de ziel van en het verschil tussen elk eiland. Hierbij balancerend op de dunne stippellijn tussen romantiek en realiteit.

De Eilanden
Vanaf 6 april
Om 21.05 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/MAXdocumentaires | @MAXdocumentaire | #DeEilanden