Hilversum,
09
juni
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: A Place to Call Home

Hilversum, 9 juni 2015 – Vanaf vrijdag 10 juli, elke werkdag om 17.40 uur op NPO 2, zendt MAX het meeslepende en romantische familiedrama A Place to Call Home uit. Centraal staan de belevenissen en intriges van de steenrijke Australische familie ‘Bligh’, dat het landgoed Ash Park bewoont in het pittoreske dorpje Inverness in New South Wales.

De serie opent met Sarah Adams (Marta Dusseldorp), een aantrekkelijke verpleegkundige met een mysterieus verleden, die na twintig jaar vanuit Engeland terugkeert naar haar geboorteland Australië. Ze wil daar de narigheid van de oorlogsjaren achter zich laten en een nieuw begin maken. Onderweg aan boord van het schip raakt zij door een dramatisch gebeurtenis betrokken bij het wel en wee van de Blighs. Elizabeth (Noni Hazlehurst) die de scepter zwaait over de familiedynastie moet niet veel van Sarah hebben. Tot Elizabeth’s ongenoegen valt haar oudste zoon George voor de charmes van Sarah.

Vrijdag 10 juli: seizoen 1, aflevering 1 - The Prodigal Daughter
Sarah Adams, een vrouw met een mysterieus verleden, keert na twintig jaar in het buitenland zijn geweest terug in Australië. Op weg naar huis ontmoet ze ‘The Blighs’; een rijke Australische familie.

Maandag 13 juli: seizoen 1, aflevering 2 - The Welcome Mat
Terwijl Olivia nog ziek en ontdaan is van James’ blijvende afstand, is Elizabeth geïrriteerd doordat Sarah steeds het hoofdonderwerp is aan tafel. Elizabeth is duidelijk niet onder de indruk van het gedrag van Sarah, maar de aanhoudende vijandigheid wordt minder belangrijk als Olivia’s gezondheid verslechtert.

Dinsdag 14 juli: seizoen 1, aflevering 3 - Truth Will Out
Sarah’s irritatie op de inbreuk van haar privacy verandert in woede als ze ondervraagd wordt door Jack over wat hij ontdekte in haar kamer. Ze weigert Jacks vragen te beantwoorden. Wanneer Jack blijft aandringen op uitleg doet Sarah iets wat hij nooit had verwacht.

Woensdag 15 juli: seizoen 1, aflevering 4 - The Mona Lisa Smile
Wanneer Jack en Sarah op pad gaan op haar eerste werkdag, werpen de verschrikkingen van de oorlog een schaduw over de stad Inverness. Het verleden achtervolgt Olivia op een andere manier: ze kan niet stoppen met zich afvragen van wie James hield toen hij nog in Europa was. 

Donderdag 16 juli: seizoen 1, aflevering 5 - Day of Atonement
Met een religieuze gebeurtenis in het vooruitzicht doet Sarah een spirituele reiniging in de lokale beek, die helaas wordt waargenomen door Doris Collins. Sarah kan hier maar moeilijk mee omgaan.

Vrijdag 17 juli: seizoen 1, aflevering 6 - That’s Amore
Anna en Gino knijpen er samen tussenuit om tijd met elkaar door te brengen. Ook al is het duidelijk dat de geheime afspraakjes iets met Gino´s gedachten doen. In Ash Park staat Olivia en James´ relatie op spanning doordat Olivia moeilijk kan omgaan met de minnaar van James.

Maandag 20 juli: seizoen 1, aflevering 7 - That’s Amore Boom
Sarah krijgt een lift naar Sydney van George en Anna nadat ze te horen heeft gekregen dat haar moeder doodziek is. Elizabeth neemt het besluit om haar diepste geheim te onthullen, in de hoop dat James en Olivia inzien dat er hoop is voor hun huwelijk.

Dinsdag 21 juli: seizoen 1, aflevering 8 - World’s Apart
Elizabeth spoedt naar het ziekenhuis. George verzorgt haar liefdevol tot ze bijkomt. Doordat ze verward is onthult ze bijna haar geheim uit het verleden. Door de zwakke gezondheid van Elizabeth besluiten Anna en Gino de onthulling van hun geheim maar uit te stellen. Maar wanneer Carla Anna’s verstopte voorbehoedsmiddelen vindt, krijgt ze argwaan en confronteert ze Gino.

Woensdag 22 juli: seizoen 1, aflevering 9 - Cane Toad
Sarah en George beginnen een geheime verhouding. Anna probeert haar vader voorzichtig richting Sarah te duwen in de hoop dat áls ze hen samen kan krijgen, hij meer open zal staan voor de relatie tussen haar en Gino. Alleen is ze gefrustreerd door de komst van haar tante Regina.

Donderdag 23 juli: seizoen 1, aflevering 10 - Lest we Forget
Op de avond van de Nationale Herdenkingsdag wordt George gevraagd om gastheer te zijn voor een Japanse handelsdelegatie. Wetende hoe de gemeenschap zal reageren, vraagt George Jack om naar de plechtigheid te komen in de hoop dat goedkeuring van een voormalig Japans krijgsgevangene kan helpen tegen controversie.

Vrijdag 24 juli: seizoen 1, aflevering 11 - True to Your Heart
Elizabeth wordt ontslagen uit het ziekenhuis. Er heerst spanning in het huis en de geheime gevoelens van James voor Harry groeien. Daarop besluiten Olivia en James dat de beste kansen voor hun familie in de stad liggen.

Maandag 27 juli: seizoen 1, aflevering 12 - New Beginning
George is verheugd wanneer Sarah zijn huwelijksaanzoek accepteert. Maar wanneer Elizabeth erachter komt dat haar bedreiging om George te onterven is mislukt, lost ze dit op met een andere aanpak. Ondertussen heeft Anna problemen met haar zwangerschap. Voordat James en Olivia Ash Park verlaten gaat James nog langs Harry om afscheid te nemen.

Dinsdag 28 juli: seizoen 1, aflevering 13 - Secret Love 
James gaat naar een Psychiater, maar zijn en Olivia’s hoop op een betere toekomst komt op het spel te staan wanneer George langskomt. Anna is opgelucht wanneer Gino denkt dat ze een miskraam heeft gehad. Samen rouwen en bidden ze voor hun verloren kind. Ze besluiten samen de nacht door te brengen voordat ze hun families vertellen over hun trouwplannen.

Woensdag 29 juli: seizoen 2, aflevering 1 - No Secrets Ever
Sarah bekent de waarheid over de dood van Bert Ford. Jack is woedend op Carolyn, omdat ze heeft achtergehouden dat ze samen een dochter hebben en wil dat ze haar ware identiteit onthult. Olivia is steeds meer gepikeerd door James’ wrede behandeling in het ziekenhuis. En Elizabeth onthult een beslissing die iedereen zal verbijsteren.

Donderdag 30 juli: seizoen 2, aflevering 2 - I Believe 
In de nasleep van Berts dood zoeken de betrokkenen naar rust. Maar terwijl Sarah met haar eigen problemen worstelt, is ze zich ervan bewust dat Colins lijden erger wordt. Jack is vastbesloten om antwoorden te krijgen na Carolyns onthulling.

Vrijdag 31 juli: seizoen 2, aflevering 3 - A Kiss to Build a Dream On
Op de avond van Sarah en Georges verlovingsfeest biecht Sarah een diep donker geheim op aan haar tante Peg. Elizabeth vraagt Prudence om mee te doen in haar vendetta tegen Sarah. Anna en Ginos relatie neemt een grote vlucht. James’ behandeling neemt bovendien een verontrustende wending.

**Let op: weekonderbreking i.v.m.: NOS Studio Sport WK Zwemmen

Maandag 10 augustus: seizoen 2, aflevering 4 - What Your Heart Says
Sarah probeert James te redden, maar zijn zware beproeving is nog lang niet voorbij als zijn seksualiteit bekend wordt. Een verontrustende ontdekking dwingt Sarah om George haar diepste geheim te vertellen, wat hun relatie op het spel zet.

Dinsdag 11 augustus: seizoen 2, aflevering 5 - The ghost of Christmas Past
De relatie tussen George en Sarah staat op spannen sinds Sarah haar gruwelijke geheim aan hem heeft bekend. Op Kerstavond komt Jack naar buiten met zijn intimiteitsproblemen en Anna vernedert Andrew publiekelijk.

Woensdag 12 augustus: seizoen 2, aflevering 6 - Auld Lang Syne
Elizabeth organiseert een formeel feest om Sarah te laten zien dat ze er niet toe doet. Carolyn daagt Jack uit door hem op zijn intimiteitsproblemen te wijzen. Ze is geschokt door zijn onthulling. Regina keert terug uit Europa met informatie over Sarah.

Donderdag 13 augustus: seizoen 2, aflevering 7 - No Other Love
Nog vol blijheid na Sarah's triomf op het feest van de familie Swanson, zijn George en Sarah dichterbij elkaar dan ooit. Maar hun blijheid is van korte duur.

Vrijdag 14 augustus: seizoen 2, aflevering 8 - Answer Me, My Love
Sarah arriveert in Parijs voor een poging om weer samen te komen met haar man. Eenmaal aangekomen doet ze een schokkende ontdekking. Elizabeth dwingt George om eerlijk te zijn, maar dit doet alleen maar meer schade aan hun toch al fragiele relatie. Anna ontdekt de waarheid over haar echte vader. En Olivia bewijst dat ze bereid is om door berg en dal te gaan om haar huwelijk te redden.

Maandag 17 augustus: seizoen 2, aflevering 9 - I Do, I Do
Sarah keert terug naar Inverness met Rene, maar heeft haar gevoelens voor George onderschat. Anna en Gino bereiden zich voor op hun trouwdag. Regina is van streek door Sarah’s terugkomst en neemt extreme maatregelen.

Dinsdag 18 augustus: seizoen 2, aflevering 10 - Unforgettable
Rene vermoedt dat hij Sarah's geluk in de weg staat, nadat hij een moment van verlangen tussen George en Sarah heeft gezien. Het geluk van Anna en Gino's huwelijksreis wordt verpest door Andrew. En George heeft iets te vertellen.

A Place to Call Home 
Vanaf vrijdag 10 juli
Elke werkdag om 17.40 uur op NPO 2
www.omroepmax.nl