Hilversum,
17
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX 2doc: Wonderkinderen (17-01-2014)

Hilversum, 17 januari 2014 - “Als het maar gezond is” - Een wens die iedere aanstaande ouder uitspreekt en voor veel ouders gelukkig ook uitkomt. Maar wat doe je als dit niet het geval is? Hoe ga je om met een kind dat afhankelijk is van intensieve zorg en dagelijkse medicatie? Antwoorden op deze vragen ziet u in de 2doc: Wonderkinderen, op dinsdag 25 februari om 23.00 uur op NED 2 bij MAX.

In de documentaire Wonderkinderen komen twaalf ouders en kinderen met zorgen aan het woord. Iedere ouder heeft zijn eigen gedachten hierover; “Mijn grootste wens is om een kijkje te nemen in het hoofd van mijn ernstig meervoudig gehandicapte dochter, om de bevestiging te krijgen of ik het goed doe”; “Toen mijn zoon 4 maanden was, braakte hij van ellende bij mijn aanraking. Deze walging bij mijn aanraking heeft hij nog”; “Ik merkte dat Walter gelukkiger was in een instelling dan thuis en dan kies je voor het geluk van je kind”.

Naast de aangrijpende levensverhalen die dit oplevert, toont Wonderkinderen vooral vechtlust, veerkracht en hoop en laat ieder verhaal een onvoorwaardelijke verbondenheid tussen ouder en kind zien. 
2doc: Wonderkinderen
Dinsdag 25 februari om 23.00 uur
Op Nederland 2
www.omroepmax.nl