Hilversum,
11
juli
2019
|
16:01
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX - Dieuwertje Blok presenteert Het Moment: Woodstock

Een historisch evenement opnieuw tot leven gebracht

In Het Moment: Woodstock van MAX brengt presentator Dieuwertje Blok het legendarische popfestival Woodstock opnieuw tot leven. Dit doet zij aan de hand van uniek beeldmateriaal, ooggetuigenverslagen en gesprekken met mensen voor wie dat ene moment allesbepalend is geweest. In een persoonlijke zoektocht reist Dieuwertje af naar de plek waar het evenement destijds plaatsvond en spreekt ze met hoofdrolspelers van toen. Het Moment: Woodstock is woensdag 14 augustus om 22.10 uur te zien op NPO 1.

Dieuwertje reist door de Verenigde Staten op weg naar de velden van Bethel ten noorden van New York, waar precies vijftig jaar geleden ruim 500.000 bezoekers samenkwamen. Woodstock ging de geschiedenis in als de moeder aller festivals. Wegens de grote toeloop raakten de wegen in de omgeving verstopt door al het verkeer. Wat is de impact van het feest van ‘drie dagen vrede en muziek’ geweest?

Dieuwertje ontmoet onder meer Michael Lang, de organisator van toen en heeft ook een bijzondere ontmoeting met Bobbi en Nick Ercoline. Zij bezochten Woodstock als jong, verliefd stel en zijn het innig verstrengelde paar van de iconische foto die de cover van het album Woodstock siert. Hoe hebben zij het festival beleefd? En wat zien zij nu nog terug van de 'spirit van Woodstock'? 

Ook in Nederland was de impact van Woodstock groot. Dieuwertje spreekt met Jan Smeets, de organisator van Pinkpop, die zich heeft laten inspireren door het legendarische festival. Ook Golden Earring frontman Barry Hay komt aan het woord. Volgens hem is Woodstock de moeder aller festivals. Acteur Frank Lammers, die opgroeide met de muziek van Woodstock, heeft heimwee naar de tijd van de flowerpower. En muzikant Ernst Jansz (Doe Maar) vertelt over het leven als een hippie in een commune in de tijd van Woodstock. Wat waren zijn idealen toen en wat is daar nu nog van over?

Het Moment: Woodstock wordt geproduceerd door POSVIDEO.

Het Moment: Woodstock
Woensdag 14 augustus om 22.10 uur
Bij MAX op NPO 1Presentatie: Dieuwertje Blok
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXdocumentaires | @MAXdocumentaire | #HetMoment