Hilversum,
11
februari
2020
|
10:10
Europe/Amsterdam

Niet Zonder Ons – aflevering 4, 5 en 6

Maandag 24 februari, 2 maart en 9 maart

Op maandag 24 februari, 2 maart en 9 maart om 21.30 uur op NPO 1 zendt MAX weer nieuwe afleveringen van Niet Zonder Ons uit. In dit programma gaan zes mensen met een hersenaandoening weer aan het werk. Presentator Martine van Os volgt de deelnemers bij dit traject. Neuropsycholoog Erik Scherder legt uit waarom het zo ontzettend belangrijk is dat deze mensen weer deel uitmaken van onze samenleving.

Aflevering 4 – maandag 24 februari, 21.30 uur, NPO 1
Cor gaat zijn wijnkennis opnieuw proberen in te zetten, maar bij een ander bedrijf. Hendrika heeft het naar haar zin bij haar werk als activiteitenbegeleider bij een opvang voor (ex-)verslaafden. Hans krijgt onverwacht bezoek op zijn werkplek van ex-collega’s die hem lieten vallen toen hij de diagnose dementie kreeg. Daphne hoort of haar werkgever haar nog een kans wil geven.

Aflevering 5 – maandag 2 maart, 21.30 uur, NPO 1
Hans en Arie willen voorlichting geven aan kinderen over leven met dementie. Daphne gaat langs bij haar oom nadat zij van haar werkgever heeft gehoord of ze wel of niet mag blijven. Hendrika krijgt de verantwoordelijkheid om een open dag te organiseren en doet er álles aan om zoveel mogelijk mensen te trekken. Cor wordt onderworpen aan een wijntest waar zijn toekomst in de wijnhandel van afhangt.

Aflevering 6 – maandag 9 maart, 21.30 uur, NPO 1
In de slotaflevering komen de deelnemers weer bij elkaar. Martine van Os blikt met hun terug op hun werkzaamheden. Is het gelukt om het werk te behouden en nog belangrijker: zijn zij erin geslaagd om hun kwaliteit van leven te verbeteren? Zien zij de toekomst weer rooskleurig in? En wat heeft deelname aan dit traject hun gebracht?

Over Niet Zonder Ons
In Niet Zonder Ons volgen we zes mensen met een hersenaandoening die thuis zijn komen te zitten en weinig om handen hebben. De deelnemers vertegenwoordigen een vergeten groep, zonder perspectief op een zinvolle of actieve toekomst. En dat is zonde, want het zijn mensen die stuk voor stuk nog veel capaciteiten hebben. Neuropsycholoog Erik Scherder legt uit waarom het op lange termijn zo belangrijk is dat deze mensen deel uitmaken van onze samenleving en wat dit doet voor hun gezondheid.

In Niet Zonder Ons gaan Daphne (26), Hendrika (57), Arie (69), Cor (49), Hans (59) en Peter (72) weer aan het werk. De deelnemers gaan aan de slag bij onder meer een cultureel centrum, een restaurant en een opvangcentrum.

Niet Zonder Ons (zes afleveringen)
Maandag 24 februari, 2 maart en 9 maart
Om 21.30 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Oswww.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXdocumentaires | #nietzonderonsMAX | @MAXdocumentaire