Hilversum,
24
juli
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nico Knapper en Johan van der Velde te gast op De Perstribune van MAX

Nico Knapper en Johan van der Velde te gast op De Perstribune van MAX

Hilversum, 24 juli 2015 - Het NPO Radio 1 media- en sportprogramma De Perstribune van MAX ontvangt zondag opnieuw twee toppers uit de sport- en mediawereld. Oud-topwielrenner Johan van der Velde en voormalig televisieregisseur Nico Knapper zijn te gast bij Govert van Brakel.

Nico Knapper (1934) heeft een heel televisieleven achter zich. Hij is vooral bekend als regisseur van legendarische programma’s als Zeg ‘ns Aaa, Medisch Centrum West en Oppassen!!!. Knapper is tweevoudig winnaar van de Gouden Televizier-Ring maar zijn ware passie is muziek en dan met name het Franse chanson.

Johan van der Velde (1956) is één van de beste ronderenners die Nederland heeft gekend. In 1980 won hij het jongerenklassement in de Tour de France en hielp hij Joop Zoetemelk aan de eindoverwinning. In de Ronde van Italië won hij drie keer het puntenklassement. Na zijn carrière ging het even mis met Van der Velde, hij belandde in de gevangenis na een reeks inbraken. Inmiddels is hij terug in het wielerpeloton als chauffeur van Team Roompot Orange Cycling.

Verslaggever Jules van der Wardt, alias De Vliegende Keep, is te gast bij voormalig wielrenner Kenny van Hummel. Recensent Ron Vergouwen zorgt voor een Droste-effect: hij kijkt in zijn historische televisierubriek Kassie Terugkijken terug op terugkijktelevisie. 


MAX: De Perstribune
Zondag 26 juli 2015
Vanaf 12:15 uur op NPO Radio 1
www.deperstribune.nl