Hilversum,
02
november
2018
|
15:31
Europe/Amsterdam

Nick & Simon, Ellen ten Damme en Paulien Cornelisse te gast bij Tijd voor MAX

Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 november ontvangen Martine van Os en Sybrand Niessen bij Tijd voor MAX weer bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Deze week komen onder anderen Nick & Simon, Ellen ten Damme en Paulien Cornelisse langs. Tijd voor MAX is elke werkdag om 17.10 uur te zien op NPO 1.

Op maandag 5 november vraagt Tijd voor MAX aandacht voor het belang van onderwijs. Wereldwijd gaan 264 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Te gast zijn Edukans-ambassadeurs Nick & Simon en Daisy Mertens. Daisy is verkozen tot Leraar van het Jaar in 2016, bezoekt scholen in Ethiopië en ervaart waarom veel kinderen daar de basisschool nooit afmaken.

Zangeres en actrice Ellen ten Damme is dinsdag 6 november te gast om te vertellen over het speciale nachtconcert dat zij op 1 december zal geven in Theater Carré. Het is een extra concert in het kader van haar huidige toer Paris – Berlin, een muzikale ode aan de chansonniers en topentertainers van de vorige eeuw. Ellen treedt uiteraard ook op!

Musicalsterren Brigitte Heitzer en René van Kooten zijn momenteel in de theaters te bewonderen in de Andrew Lloyd Webber-klassieker Evita. Ze vertellen woensdag 7 november over de magie van deze musical, die nu al voor de derde keer in Nederland wordt opgevoerd. Natuurlijk laten ze ook één van de klassieke nummers horen.

Donderdag 8 november zit culinair journalist Onno Kleyn aan tafel. Hij schreef samen met zijn dochter Charlotte Kleyn het boek Luilekkerland, over 400 jaar koken in Nederland. Vader en dochter doken in de rijke verzameling kook- en receptenboeken van de Amsterdamse Universiteitsbibliotheek en komen in Luilekkerland met curieuze details, smakelijke weetjes en meer dan zestig recepten uit de periode van 1580 tot en met 1980. Onno en Charlotte zitten aan tafel om hierover te vertellen. Naderhand duikt Charlotte ook nog de Tijd voor MAX-keuken in.

De week wordt op vrijdag 9 november afgesloten met cabaretière, schrijfster en columniste Paulien Cornelisse. Ze komt praten over haar theatervoorstelling Om mij moverende redenen en haar nieuwe boek Taal voor de leuk. Verder komt Paulien, vanuit haar eigen originele kijk op de Nederlandse taal, taalvragen beantwoorden. Kijkers kunnen hun taalvraag stellen via de Facebookpagina van Tijd voor MAX. En wie weet gaat Paulien er dan vrijdag in de uitzending op in!

Tijd voor MAX
Maandag 5 tot en met vrijdag 9 november
Om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/tijdvoormax | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX