Hilversum,
28
september
2018
|
13:41
Europe/Amsterdam

Neurochirurg Nick Ramsey over computerimplantaten en Renze Klamer en Casimir Schmidt op De Perstribune

Zaterdag 29 en zondag 30 september

Op zaterdag 29 en zondag 30 september zijn er weer nieuwe uitzendingen van de MAX-programma’s op NPO Radio 1 te horen. In Nieuwsweekend spreken Peter de Bie en Mieke van der Weij onder anderen met neurochirurg Nick Ramsey over computerimplantaten in het brein. In De Perstribune op zondag zijn Renze Klamer en Casimir Schmidt te gast.

Nieuwsweekend – zaterdag 29 september, 08.30 – 11.00 uur, NPO Radio 1
Kester Freriks schreef een pamflet waarmee hij een discussie op gang wilt brengen en ruimte wilt creëren voor de goede herinneringen aan Nederlands-Indië. Hij vertelt erover bij Nieuwsweekend.

Neurochirurg Nick Ramsey vertelt over computerimplantaten in het brein die gedachten kunnen lezen van mensen die zich niet meer kunnen uiten.

Twee Nederlandse jongens gooien hoge ogen met een horrorfilmpje in Amerika en zijn omarmd door Hollywood.

Politiek commentator Kees Boonman bezoekt de congressen van Labour en de Conservatives in Engeland en peilde de stemming over Brexit, de impasse en het chagrijn tegen de EU.

De Perstribune – zondag 30 september, 12.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1
Renze Klamer, te gast in het eerste uur van De Perstribune, maakt deze zomer de opvallende overstap van de EO naar BNNVARA. Bij zijn nieuwe werkgever begint Klamer volgende week de nieuwe talkshow Na Het Nieuws op het themakanaal NPO 1 Extra. Tot voor kort was Klamer één van de stemmen van NPO Radio 1, als vaste presentator van Langs de Lijn en Omstreken. Eerder was hij onder meer te zien en te horen in de EO-programma's Dit Is De Dag, Passion Talks en Arena.

Casimir Schmidt, te gast in het tweede uur van De Perstribune, behoort al jaren tot de turntop. Komende maand doet hij mee aan het WK in Doha. Daarna is het vizier gericht op de Spelen van Tokio. Dat moeten de eerste Spelen van Schmidt worden; voor de Spelen van Rio werd, de nu 22-jarige, Schmidt op het laatste moment gepasseerd door bondscoach Bram van Bokhoven.

In De Perstribune werpt Ron Vergouwen een blik op de mediaontwikkelingen uit heden en verleden, met daarin onder meer de geschiedenis van de radiopiepjes.De Perstribune wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.

Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).
Facebook.com/nieuwsweekend| #Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend
Facebook.com/deperstribune | #DePerstribune | @DePerstribune
www.maxvandaag.nl