Hilversum,
31
januari
2018
|
11:11
Europe/Amsterdam

Nederland op film: aflevering 5 en 6

7 en 14 maart

Op woensdag 7 en 14 en 21 maart zijn er bij MAX om 20.45 uur op NPO 2 weer gloednieuwe afleveringen van Nederland op film te zien. Een serie gemaakt over en vooral door Nederland. Een unieke documentaireserie, gemaakt met duizenden uren filmmateriaal van Nederlanders uit het gehele land. Wekelijks presenteert Richard Groenendijk Nederland op film. In deze uitzendingen zijn 'Werk' en 'Hollandse Helden' de thema’s.

Aflevering 5: Werk – woensdag 7 maart, 20.45 uur, NPO 2
In deze aflevering van Nederland op film draait het om het arbeidzame leven van Nederlanders in de afgelopen eeuw. Hoe veranderde Nederland van een agrarisch land, waar 1 op de 3 mensen op een boerenbedrijf werkte, in een land van kenniswerkers? Deze aflevering gaat over het stempelen voor financiële steun, schaften en werkverschaffing. Maar ook over de directeur, loonzakjes en de eerste computers. Dit alles is vastgelegd door Nederlandse amateurfilmers.

Aflevering 6: Hollandse Helden – woensdag 14 maart, 20.45 uur, NPO 2
In de laatste aflevering van Nederland op film, staat de manier waarop wij in de afgelopen eeuw met onze helden zijn omgegaan centraal. Zoals atlete Fanny Blankers-Koen en voetbalheld Johan Cruijff. Maar vooral ziet de kijker hoe, nog niet zo lang geleden, complete dorpen uitliepen om bijvoorbeeld het 25-jarig jubileum van de schooljuffrouw of pastoor te vieren. En natuurlijk hoe Nederland de grootste helden van de eeuw binnenhaalde: de geallieerde troepen op 5 mei 1945. Dit alles gefilmd door de amateurfilmers van Nederland.

Aflevering 2: Hollandse Huishoudens – woensdag 21 maart, 20.45 uur, NPO 2
In de tweede aflevering van Nederland op film staat het leven achter onze voordeuren, en hoe dat spectaculair veranderde in de afgelopen eeuw centraal. Wat was de taakverdeling in huis en wat deed de komst van elektrische hulpmiddelen voor ons? Maar ook de intrede van de televisie, het interieur, inwonen bij de schoonouders en natuurlijk het Nederlandse eten komen aan bod.

Nederland op film
Vanaf woensdag 7, 14 en 21 maart maart
Om 20.45 uur op NPO 2
Presentatie: Richard Groenendijk
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXdocumentaires| @MAXdocumentaire | #nlopfilm