Hilversum,
11
september
2019
|
15:12
Europe/Amsterdam

Najib Amhali neemt zorgtaken over van mantelzorger Huug in Zorg uit handen bij MAX

Maandag 16 september om 22.10 uur is bij MAX weer een nieuwe aflevering te zien van Zorg uit handen. In het programma geven zes prominente Nederlanders mantelzorgers de kans om eindelijk eens tot rust te komen door de zorgtaken over te nemen. In de tweede aflevering steekt cabaretier Najib Amhali de handen uit de mouwen.

Aflevering 3: Najib Amhali – maandag 16 september, 22.10 uur, NPO 1
Cabaretier Najib Amhali stapt voor een paar dagen in de rol van mantelzorger en ontlast vader Huug (63), die voor zijn 24-jarige zoon Robert zorgt. Robert lijdt aan niet aangeboren hersenletsel en is licht verstandelijk beperkt. Najib, zelf vader, komt er snel achter dat mantelzorgen een emotionele rollercoaster is.

Over Zorg uit handen
In Zorg uit handen nemen zes Bekende Nederlanders tijdelijk de intensieve zorgtaken van mantelzorgers over. Centraal staat de zware dagelijkse verantwoordelijkheid die op de schouders van een mantelzorger rust. Door zich voor even te ontfermen over de zorgvrager en openhartig de eigen ervaringen met de kijker te delen, laat de Bekende Nederlander zien hoe urgent de verhalen zijn en wat de impact van mantelzorg is op het leven van zoveel gewone Nederlanders. Te zien zijn Johnny de Mol, Joris Linssen, Najib Amhali, Stef Bos, Edsilia Rombley en Olcay Gulsen.

Zorg uit handen
Maandag 16 september
Om 22.10 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXdocumentaires | @MAXdocumentaire | #zorguithanden | Instagram.com/OmroepMAX_