Hilversum,
28
februari
2018
|
13:18
Europe/Amsterdam

Nachtzuster-uitzending voor mensen zonder internet verplaatst

Helaas: ook zusters kunnen ziek worden. Nachtzuster Astrid is geveld door de griep en daarom wordt de speciale uitzending voor mensen zonder internet verplaatst van 2 naar 9 maart. Dat betekent dat MAX Ombudsman Rogier de Haan niet aanstaande, maar volgende week vrijdag aanschuift.

De uitzending van aanstaande vrijdag gaat uiteraard wel gewoon door. Nachtzuster Astrid de Jong wordt tussen 02.00 en 06.00 uur vervangen door Nachtbroeder Ron Vergouwen.

Hieronder het aangepaste persbericht over de speciale uitzendingen.

Twee speciale Nachtzuster-uitzendingen van MAX voor mensen zonder internet op NPO Radio 1

In de Nachtzuster-uitzending van vrijdag 9 maart, van 02.00 tot 06.00 uur, ruimt Nachtzuster Astrid de Jong van MAX een uur in voor mensen die geen internet willen of kunnen gebruiken. Tussen 03.00 en 04.00 uur schuift MAX Ombudsman Rogier de Haan bij Astrid aan om samen de helpende hand uit te steken naar alle ‘internetlozen’ van ons land. Ook in de uitzending van vrijdag 30 maart schuift hij aan.

In het MAX-NPO Radio 1-programma Nachtzuster bellen regelmatig mensen om te vragen hoe ze zich kunnen (blijven) redden zonder computer en/of internet. Astrid de Jong: “Mensen blijken om allerlei redenen geen computer te gebruiken. Uit angst, uit onkunde, of gewoonweg omdat ze geen computer kunnen betalen. Toen ik in mijn uitzending voor de grap voorstelde om een ‘club der internetlozen’ op te richten, werd ik overspoeld met telefoontjes en brieven”.

Toen Astrid zich verdiepte in de problemen waar je zoal tegenaan loopt als je nooit online bent, kwam ze terecht bij MAX Ombudsman Rogier de Haan. Rogier: “We horen veel problemen van mensen die geen DigiD of mailadres hebben. Dus we vonden het allebei wel tijd om die mensen een helpende hand toe te steken”. Op 9 maart, van 03.00 tot 04.00 uur ’s nachts, schuift MAX Ombudsman Rogier aan bij Nachtzuster en kan iedereen met vragen bellen naar 0800-1121.

“Omdat we alle vragen willen inventariseren en iedereen van solide advies willen voorzien, volgt er op 30 maart nog zo’n uitzending, weer van 3 tot 4”, aldus Rogier de Haan. "In de tussentijd kunnen MAX-leden natuurlijk ook gratis bellen tijdens het spreekuur van MAX Ombudsman, op werkdagen van 10 tot 12 uur, via 035-6775511”.

Alle mensen die een brief stuurden naar Nachtzuster hebben inmiddels van Astrid persoonlijk een brief teruggekregen. Astrid: “Dan kom je er wel achter dat mailen soms heel makkelijk is. En goedkoper. Maar heel veel nieuwe leden van de club der internetlozen hadden er ook nog een postzegel bij gedaan hoor!”

MAX: Nachtzuster
Iedere vrijdagnacht van 02.00 tot 06.00 uur
Op NPO Radio 1
Presentatie: Astrid de Jong