Hilversum,
22
mei
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Muziekproducer Hans van Hemert en voetbaltrainer Clemens Westerhof te gast op De Perstribune van MAX

Hilversum, 22 mei 2015 - Het NPO Radio 1 media- en sportprogramma De Perstribune van MAX ontvangt op zondag 24 mei muziekproducer Hans van Hemert en voetbaltrainer Clemens Westerhof.

Hans van Hemert begon ooit als zanger, maar hij werd bekend als muziekproducer en componist. In vijftig jaar was hij de grote man achter de muziek van bands als Sandra & Andres, Mouth & MacNeal, Luv' en Vulcano. Ook was hij verantwoordelijk voor een groot aantal songfestivalliedjes zoals ‘Als het om de liefde gaat’ en 'Ik zie een ster’. Naast een gesprek over zijn rijke muziekcarrière bespreekt Govert van Brakel met Van Hemert ook de opvallendste inzendingen van het Songfestival van dit jaar en wordt er teruggeblikt op de finale van zaterdag.

Clemens Westerhof is de eerste Nederlandse trainer die naam maakte in Afrika. Met het Nigeriaans elftal bereikte hij het WK van '94 met spelers als Sunday Oliseh, Nwankwo Kanu en Finidi George. Westerhof zorgde voor structuur in de organisatie en kreeg te maken met hoge militairen die hem tegenwerkten. Voor die tijd was hij trainer bij onder andere Vitesse, Feyenoord en MVV. 

Recensent Ron Vergouwen blikt in Kassie Kijken terug op afgelopen tv-week en verslaggever Jules van der Wardt, alias De Vliegende Keep, is deze week weer op bezoek bij een oud-sporter.

De presentatie is in handen van Govert van Brakel.

MAX De Perstribune 
Zondag 24 mei 2015 
Vanaf 12:15 uur op NPO Radio 1 
www.deperstribune.nl