Hilversum,
03
mei
2019
|
16:34
Europe/Amsterdam

Mrs. Einstein en Rick de Leeuw bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 4 mei tot en met vrijdag 10 mei staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma's op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Op zaterdagochtend 4 mei staat Wekker-Wakker-Weekend! in het teken van de Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag op 4 en 5 mei. Jan Rietman staat stil bij wat deze dagen eigenlijk betekenen voor Nederland. Hij draait muziek rond het thema vrijheid en er is speciale aandacht in het programma voor de musical Soldaat van Oranje

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Jeroen van Inkel presenteert elke werkdag zijn ochtendprogramma Je dag is goed. Hierin staan goede muziek en de dagelijkse actualiteit centraal. In Je dag is goed worden luisteraars het hele seizoen bijgepraat over het wel en wee in de Formule 1. Jeroen belt elke vrijdag voor de wedstrijd en elke maandag na een Grand Prix met pitreporter Jack Plooij.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Bert Haandrikman is elke maandag tot en met donderdag te horen met zijn middagprogramma Haandrikman!. Ook deze week belt Bert weer met de jarige van de dag, die op zijn mega-verjaardagskalender staat.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Op dinsdag 7 mei ontvangen Manuëla en Henkjan zanger en dichter Rick de Leeuw. Drie jaar geleden verruilde de ex-frontman van Tröckener Kecks het woelige Amsterdamse leven voor een bestaan op het Vlaamse platteland. Het leven daar inspireerde hem tot het schrijven van nieuwe muziek, die hij recent uitbracht op het album Zonder Omweg. 

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Op vrijdag 10 mei is muziekgroep Mrs. Einstein te gast in TinekeShow. In 1997 vertegenwoordigden zij ons land tijdens het Eurovisie Songfestival met het nummer Niemand heeft nog tijd. Nu is de groep weer samen en bundelen ze na twintig jaar weer hun muzikale krachten in de theatervoorstelling Wanted!; een gezongen spaghettiwestern met na afloop een nazit vol kampvuurliedjes. 

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX!, Haandrikman! en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).