Hilversum,
23
januari
2017
|
14:56
Europe/Amsterdam

Morgen in Meldpunt!: welke partij redt de ouderenzorg?

Meldpunt! gaat dinsdag 24 januari door op het Nationaal Zorgdebat van vanavond. Welke partijen komen ook met concrete plannen en financiering om de ouderenzorg na de verkiezingen te verbeteren? Niet alleen voor nu, maar ook om in de komende jaren de explosief toenemende ouderenzorgbehoefte op te vangen. Meldpunt! is dinsdag 24 januari om 19.20 uur te zien bij MAX op NPO 2.

In het Nationaal Zorgdebat laat MAX maandagavond patiënten, ouderen, zorgverleners aan het woord. Terwijl de geneeskundige zorg in Nederland van hoog niveau is, zijn in de ouderenzorg dagelijks schrijnende situaties zichtbaar. Jarenlange bezuinigingen leidden tot sluiting van verzorgingshuizen, een uitgeklede basiszorgverzekering, versoberde thuiszorg en personeelsgebrek in de verpleeghuiszorg.

De regering stelt dat de zorg onbetaalbaar wordt en dat naar een participatiemaatschappij met minder overheidszorg, meer mantelzorg en zelfredzaamheid moeten. Maar dagelijks komen bij Meldpunt! berichten binnen dat groepen ouderen het niet redden. Zij wonen onverantwoord lang thuis, hebben geen sociaal netwerk voor mantelzorg, krijgen te weinig thuiszorg en geen toegang tot een verpleeghuis of er is daar geen plek.

In Meldpunt! morgen portretten van twee ouderen die op hoge leeftijd zelfstandig wonen met ondersteuning van mantelzorg. In de studio kijkers van het Nationaal Zorgdebat en aan tafel Tweede Kamerleden van VVD (Sjoerd Potters), PvdA (Marith Volp), CDA (Mona Keijzer) en D66 (Pia Dijkstra). Welke partij redt na de verkiezingen de ouderenzorg? Welke partij schrijft een onderbouwd en uitvoerbaar deltaplan om het sterk toenemende aantal ouderen de komende jaren goed te kunnen verzorgen? Welke prijs moeten we hiervoor betalen en ten koste van wat gaat dat?

MAX: Meldpunt!
Dinsdag 24 januari om 19.20 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin
www.maxvandaag.nl

facebook.com/TijdvoorMeldpunt | @MeldpuntMAX | #MeldpuntMAX