Hilversum,
11
juni
2018
|
11:03
Europe/Amsterdam

Monique van de Ven in Recht van Spreken bij MAX

Dinsdag 12 juni om 20.25 op NPO 2

Op dinsdag 12 juni om 20.25 uur op NPO 2 blikt Monique van de Ven in het MAX-programma Recht van Spreken terug op haar werk en leven. Van de Ven spreekt onder meer over ouder worden en uiterlijk, haar carrière en de Me Too-beweging. De presentatie is in handen van Elles de Bruin.

Monique van de Ven – dinsdag 12 juni om 20.25 op NPO 2
Actrice Monique van de Ven blikt terug op haar leven en carrière tot nu toe in het MAX-programma Recht van Spreken. Een leven dat in het teken staat van film en later ook televisie. Na haar doorbraak in de film Turks Fruit, ontvouwt zich een succesvolle carrière waarmee ze de titel 'Nederlands actrice van de eeuw' verkrijgt. Over ouder worden zegt ze: “65 is het nieuwe 45, het is lastig daarmee om te gaan. Ga je wel wat doen aan je uiterlijk, een beetje of niets? Ik dacht ook: ik ga even dit doen en hier en daar een dingetje. Nou ja, ik vind het er niet beter van geworden”. En hoe denkt Van de Ven over met pensioen gaan? “Dat ‘moeten’ wil ik niet meer, maar helemaal stoppen is niet goed voor mij. De emotie en ambitie zit er nog steeds”.

Monique van de Ven laat ook haar licht schijnen over de Me Too-beweging: “In Amerika heb ik het wel heel veel meegemaakt. Producenten die zeiden: kom het script maar even bij mij thuis ophalen en dan deed hij de deur open in een ochtendjasje”. In Recht van Spreken vertelt Van de Ven ook dat ze een enorme controlfreak is. “Ik wil altijd bij alles de regie in eigen hand houden. Ik ben namelijk vreselijk chaotisch”.

Over Recht van Spreken
Prominente Nederlanders kijken in Recht van Spreken met presentatrice Elles de Bruin terug op hun werk en leven. Over welke keuzes in hun leven zijn ze tevreden en wat hadden ze liever anders gedaan? 

Eerder werden onder anderen Jan Terlouw, Hedy d’Ancona, Dries van Agt, Rita Verdonk en Arnold Heertje geïnterviewd in Recht van Spreken.

Recht van Spreken
Dinsdag 12 juni
Om 20.25 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin

#RechtvanSpreken | www.maxvandaag.nl | facebook.com/OmroepMAX