Hilversum,
30
maart
2016
|
17:27
Europe/Amsterdam

Monique van de Ven gastpresentator Tijd voor MAX

Vrijdag 1 april om 17.10 uur op NPO 1

Vrijdag 1 april om 17.10 uur op NPO 1 schuift Monique van de Ven voor de tweede keer aan als gastpresentator bij Tijd voor MAX. Tijdens de uitzending praat Monique samen met Sybrand en de gasten over actuele gebeurtenissen, interessante ontwikkelingen en persoonlijke ervaringen.

Vrijdag komt onder anderen minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders naar de studio. Hij komt praten over zijn grote liefde voor Afrika, het continent waar hij in eerdere functies veel mee te maken had. Maar natuurlijk kan het aanstaande referendum over het associatieverdrag met Oekraïne ook niet onbesproken blijven.

Verder in deze aflevering filmregisseur Niels van Koevorden; hij maakte de documentaire Tot de dood ons scheidt, over echtparen die na 40 jaar huwelijk alsnog besluiten uit elkaar te gaan. Wat gebeurt er als mensen in dat stadium van hun leven het roer zo drastisch omgooien en alle zekerheden achter zich laten? Aan tafel ook ervaringsdeskundigen Mat en Marga: hun huwelijk eindigde na 42 jaar.

Ook is schrijver en wijnboer Ilja Gort te gast. Zijn Gort à la Carte gaat komende week weer van start met een nieuw seizoen, daarin richt hij zich net zoals in het vorige seizoen op het culinaire leven in Frankrijk.

En over culinair leven gesproken: in de keuken tovert Meester Patissier Robèrt van Beckhoven iets overheerlijks uit de oven.

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/tijdvoormax
#TijdvoorMAX