Hilversum,
21
december
2022
|
11:07
Europe/Amsterdam

Missie MAX: een bijzonder moment voor de militairen

MAX organiseert al meer dan tien jaar in samenwerking met het ministerie van Defensie het tv-programma Missie MAX, waarin uitgezonden militairen, politiefunctionarissen en hun thuisfront in het zonnetje worden gezet. Jan Slagter gaat samen met generaal Onno Eichelsheim, Commandant der Strijdkrachten, op missiebezoek; dit jaar zijn ze in Roemenië. Missie MAX is te zien op maandag 2 januari om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Missiebezoeken
Na eerdere reizen naar onder andere Afghanistan, Jordanië, Litouwen en Mali gaat Jan Slagter ook dit jaar weer op missiebezoek. Samen met generaal Onno Eichelsheim, Commandant der Strijdkrachten, bezoekt hij Camp Berthelot in Cincu in Roemenië. Daar gaat Jan in gesprek met de Nederlandse militairen om het te hebben over hun werk en het voor langere tijd gescheiden zijn van hun thuisfront. Om hun verblijf daar aangenamer te maken, hebben hun dierbaren cadeautjes meegegeven.

Missie MAX
De dreiging in de wereld is door de oorlog in Oekraïne helaas toegenomen, en een sterke krijgsmacht is dan ook belangrijker dan ooit. Onze Nederlandse militairen zijn zichtbaarder en hebben alle steun nodig. In Missie MAX zien we van dichtbij wat hun werk behelst.

In deze editie van Missie MAX woont Jan Slagter samen met generaal Onno Eichelsheim een schietoefening bij en gaan ze met de manschappen mee het veld in. Als speciale verrassing zijn ook Waylon en Elske DeWall meegereisd naar het missiegebied in Roemenië. Zangeres Elske heeft speciaal voor Missie MAX het lied I see you geschreven, en Waylon brengt het nummer Human ten gehore voor meer dan honderd Nederlandse militairen.

Missie MAX
Maandag 2 januari
Om 17.10 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: Jan Slagter

MAX-programma’s terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | Twitter.com/OmroepMAX | #MissieMAX