Hilversum,
05
september
2016
|
12:14
Europe/Amsterdam

Mirjam Rotenstreich, Judith de Klijn en Bartho Braat te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf 3 september

Hilversum, 2 september - Vanaf zaterdag 3 tot en met vrijdag 9 september is het weer een drukke bedoeling bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Mirjam Rotenstreich, Judith de Klijn en Bartho Braat zijn te gast.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Mediastad Hilversum opent in het weekend van 3 en 4 september zijn deuren! Wie alles wil weten van radio en televisie kan letterlijk een kijkje achter de schermen komen nemen. Onder andere de studio's van AVROTROS, BNNVARA en Omroep MAX zijn te bezoeken. Jan Rietman licht in Wekker-Wakker-Weekend! alvast een tipje van de sluier op en heeft onder meer de Hilversumse wethouder Mediazaken Wimar Jaeger te gast.

Ron’s RadioShow – Elke zaterdag om 12.00 uur op NPO Radio 5
Ook Ron Brandsteder is op de Open Studio Dagen op het Mediapark in Hilversum. Bezoekers kunnen bij de radio-uitzending aanwezig zijn én door Ron worden geselecteerd om met hem Geen Ja, Geen Nee en De Cover Quiz te spelen.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 5 september is Mirjam Rotenstreich te gast, echtgenote van de schrijver A.F.Th. van der Heijden, en zelf ook auteur. Haar boek De stalkster wordt dit weekend gepresenteerd: een psychologische roman. Gaat het verhaal nou wel of niet over haar overleden zoon Tonio? Ze vertelt erover bij Tineke.

Judith de Klijn komt dinsdag 6 september langs. De oud-Veronica omroepster en tv-presentatrice presenteerde het eerste woonprogramma van Nederland: het TV Woonmagazine. Dat programma zorgde ervoor dat ze verder wilde in die richting. Judith zette haar eigen bedrijf op, waarin ze mensen van advies voorziet op het gebied van wonen.

Woensdag 7 september is zanger Henk Wijngaard te gast. Hij komt vertellen over zijn nieuwste album, Hoe die zomer was, dat net uit is.

Schrijfster Tineke Beishuizen komt donderdag 8 september vertellen over haar debuut: ze heeft voor het eerst een kinderboek geschreven: De overtocht, over het olifantje Obi. Tineke Beishuizen is columniste van damesblad Libelle onder het pseudoniem Anne-Wil.

Vrijdag 9 september maakt pianiste Iris Hond haar opwachting in TinekeShow. Vandaag komt haar nieuwe album Dear world uit. Iris is nog geen dertig, maar speelt al vanaf jonge leeftijd piano. Ze ging naar het Conservatorium in Zwolle en haar eerste internationale onderscheiding kwam jaren geleden al binnen.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 5 september is Melle Daamen te gast in de studio. Daamen was vijftien jaar lang de directeur van de Stadsschouwburg in Amsterdam, maar met ingang van september is hij dat voor het Theater Rotterdam.

Jan Jacobs Mulder komt dinsdag 6 september langs. Jan debuteert op zijn 75e met de onlangs verschenen historische debuutroman Joseph, de zwarte Mozart.

Op woensdag 7 september schuift er een gast aan die een bijzondere prestatie voor zijn leeftijd heeft volbracht. Bartho Braat deed mee aan Expeditie Robinson en was met 66 jaar de oudste deelnemer ooit. Hij komt in de studio praten over de eerste uitzending.

Directeur van Sportcentrum Papendal, sportfanaat en pleitbezorger van een Olympisch sportklimaat in Nederland, Jochem Schellens komt donderdag 8 september langs. Jochem komt praten over de aanstaande Paralympische Spelen in Rio en de ontwikkelingen in de Nederlandse sportwereld.

Vrijdag 9 september is NRC-correspondent Guus Valk te gast in Tijd voor MAX Radio. De auteur heeft een nieuw boek geschreven: Obamaland. Een boek over Amerika na acht jaar presidentschap van Barack Obama.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.facebook.com/Tinekesho
wwww.omroepmax.nl