Hilversum,
16
augustus
2019
|
15:25
Europe/Amsterdam

Milo Meskens, Davine en Dwight Dissels te gast bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 17 augustus tot en met vrijdag 23 augustus staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma's op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
In Wekker-Wakker-Weekend! staat zaterdag 17 augustus het Woodstock festival in de schijnwerpers. Het is 50 jaar geleden dat het festival, vol top optredens en love & peace, plaatsvond. Verder zingt Luke Combs, een nieuwe country ster, zijn hit uit de soundtrack van de Angry Birds 2-film. Tot slot praat Jan met oud-Ajax-voorzitter Michael van Praag. Hij gaat na zijn KNVB avonturen tijd maken voor zijn andere grote passie: muziek maken. 

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
In Je dag is goed praat Jeroen van Inkel luisteraars elke werkdag bij over het nieuws van de dag. Verslaggever Joris Kreugel vervolgt zijn tocht kriskras door Nederland. Waar hij terechtkomt bepaalt Jeroen, maar Joris weet altijd mooie verhalen en bijzondere plekken te vinden. De muziektombola staat deze week in het teken van dieren. De week wordt afgesloten door cabaretier Roel C. Verburg. Hij vat de week samen in een zelfgeschreven lied. 

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste muziek en natuurlijk belt Bert Haandrikman met de jarige van de dag.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Dinsdag 20 augustus is de Belgische singer-songwriter Milo Meskens te gast in De MAX!. Meskens werd in 2015 bekend door het programma De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Hier krijgen jonge, onbekende talenten de kans om zich te tonen aan het grote publiek. Meskens werd bejubeld als 'de Jeff Buckley van Deinze', zijn geboorteplaats. Zijn eigenzinnige recept van pop, folk en blues valt duidelijk in de smaak bij fans van Ben Howard, Ryan Adams en Damien Rice. 

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Tineke de Nooij ontvangt op vrijdag 23 augustus twee artiesten in haar TinekeShow. De eerste artiest is Davine. Het is nog vakantietijd en daar past de muziek van Davine perfect bij. Ze zingt Franse liedjes op een eigentijdse manier en haar zwoele stem neemt je mee naar Frankrijk.

De tweede gast is Dwight Dissels. De Voice of Holland-kandidaat veroverde de harten van de jury met zijn stem. Ook vertolkte hij eerder de rol van Jezus in het populaire televisiespektakel The Passion

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in ­de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goedWekker-Wakker-Weekend!TinekeShowDe MAX!Haandrikman! en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).