Hilversum,
06
juni
2023
|
09:55
Europe/Amsterdam

Midas Dekkers beschouwt De Seizoenen in nieuwe MAX-serie

Wat gebeurt er tijdens de seizoenen? In de nieuwe serie De Seizoenen staan de mens en zijn gedrag centraal. Midas Dekkers observeert en becommentarieert de mens en zijn eigen, merkwaardige gedrag gedurende de vier jaargetijden. De Seizoenen is vanaf zondag 25 juni om 20.20 uur te zien bij MAX op NPO 2.

In De Seizoenen zien we Nederland op zijn mooist in elk van de seizoenen; vier heel verschillende gezichten. De mens hoeft niet in de pas te lopen, maar het is wel verleidelijk om mee te deinen op de cadans van de seizoenen. Wat opvalt: mensen weten precies hoe een seizoen ruikt, hoe het eruit moet zien en wat erbij hoort aan rituelen en gebruiken. Ze krijgen het met de paplepel ingegoten. Vraag aan een kleuter de winter te tekenen en er verschijnt een sneeuwpop, de lente is een vogelnest, in de herfst vallen de blaadjes en in de zomer staat de zon centraal. Maar klopt dat allemaal wel? En het gedrag van de mens, klopt dat nog met de seizoenen? Wat doen we eigenlijk in de lente, zomer, herfst en winter? Leven mensen nog wel met de seizoenen, of bepalen ze die juist?

Aflevering 1 – Lente - zondag 25 juni om 20.20 uur bij MAX op NPO 2.
Lente, je voelt het seizoen al voordat je het ziet. Het is langer licht en dat activeert ons, nog zonder dat het warm is. Hormonen worden aangejaagd. Vergeten is de winter en alles wat er eerder gebeurde. Een periode van naïeve hoop breekt aan. Voor Midas is de lente een kinderlijk seizoen. Ook al heb je tachtig lentes meegemaakt, je kan er nog van alles van verwachten. Het is gek, maar de verwachting blijft. Er is nog niks gebeurd, niks fout gegaan en alles is nog mogelijk.

Informatie over de overige afleveringen van De Seizoenen staat op onze perssite

De Seizoenen
Vanaf zondag 25 juni
Om 20.20 uur bij MAX op NPO 2
Voice-over: Midas Dekkers

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag

Facebook | Twitter | Instagram | YouTube | LinkedIn