Hilversum,
09
juni
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Mida Schutte uit Bloemendaal genomineerd voor 10vanMAX

Hilversum, 9 juni 2015 – MAX’ NPO Radio 1 programma Twee Dingen heeft de 10vanMAX in het leven geroepen. Deze lijst omvat de tien meest inspirerende, onbekende ouderen van Nederland. Mida Schutte (88) uit Bloemendaal is genomineerd om kans te maken op een plek in de 10vanMAX. 

Met de 10vanMAX gaat Twee Dingen op zoek naar onbekende, ‘gewone’ maar vooral inspirerende oudere Nederlanders die bijzondere dingen doen voor hun omgeving en daarmee een inspiratie zijn voor anderen. Wat maakt deze lijst zo bijzonder? Iedereen mag iemand nomineren om de meest inspirerende oudere van Nederland te worden. 

Laura Gulickx heeft Mida Schutte genomineerd: “Mida Schutte is al meer dan 60 jaar werkzaam als bewegingstherapeute en werkt nog dagelijks. Zij heeft momenteel een speciale band ontwikkelt waar ze 10 jaar aan gewerkt heeft om mensen beter te leren lopen achter een rollator.”

Kent u iemand die veel betekent voor anderen en wilt u diegene in het zonnetje zetten? Nomineren kan tot 21 augustus via de website www.10vanmax.nl.

De jury, bestaande uit Tania Kross (juryvoorzitter) Hans van Breukelen, Hedy d’Ancona, Bas Haring en Astrid de Jong, zal uit alle genomineerden bepalen wie de tien meest inspirerende, onbekende ouderen van Nederland zijn. De 10vanMAX wordt op maandag 31 augustus bekend gemaakt in Twee Dingen, vanaf dan kunnen de luisteraars stemmen op hun favoriet. De tien genomineerden zijn in de week van 7 tot 11 september te gast in de uitzending. Tot slot maakt Tania Kross op vrijdag 11 september in Twee Dingen de meest inspirerende, onbekende oudere van Nederland bekend.

Twee Dingen is genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon.

Twee Dingen
Iedere werkdag tussen 20.30 en 21.00 op NPO Radio 1
www.omroepmax.nl/radio
www.10vanmax.nl