Hilversum,
11
april
2019
|
13:18
Europe/Amsterdam

Michelle Obama in Door Andere Ogen bij MAX

Maandag 15 april om 20.25 uur op NPO 2

Op maandag 15 april zendt MAX om 20.25 uur op NPO 2 een nieuwe aflevering van het programma Door Andere Ogen uit. In deze aflevering wordt Michelle Obama geportretteerd. Antoinnette Scheulderman, Michiel Vos, David Maraniss en Tanja Jadnanansing beschrijven het leven van Michelle Obama. 

Ruim twee jaar na haar vertrek uit het Witte Huis is Michelle Obama nog steeds ongekend populair. Met haar boek Becoming weet ze wereldwijd miljoenen lezers te boeien met haar levensverhaal en inzichten. De voormalige first lady van de Verenigde Staten is woensdag in Amsterdam. Tanja Jadnanansing is er dan bij in de Ziggo Dome om haar grote voorbeeld Michelle te zien. Voor Tanja is de belangrijkste les: “Dat je ook als gekleurd mens in deze samenleving een hele goede toekomst tegemoet kan gaan, als je maar je best doet.”

Michelle groeide op in een achterstandsbuurt in Chicago, maar wist zich te ontworstelen aan de armoede. De jonge slimme vrouw werd advocate en eindigde door haar grote liefde Barack tegen wil en dank in het Witte Huis. Journalist Antoinnette Scheulderman was onder de indruk van dat persoonlijke verhaal toen ze in november vorig jaar de kans kreeg om Michelle te interviewen: “Ze is een nazaat van slaven en zij staat daar in het Witte Huis wat altijd letterlijk een wit bolwerk is geweest en dat acht jaar lang. Je moet niet onderschatten hoe belangrijk dat was, hoeveel hoop dat bracht voor mensen die dachten dat dat nooit kon gebeuren.”

De Nederlandse jurist en journalist Michiel Vos is getrouwd met de dochter van de bekende Amerikaanse politica Nancy Pelosi. Het leverde hem een uniek moment op: hij mocht met zijn gezin langs bij de Obama’s. Een foto van hem zij aan zij met Michelle en Barack, zijn de herinnering aan die bijzondere dag: “Zij is intimiderender dan hij. Hij is cool, zij is groot lang en staat met beide benen op de grond. Met haar speel je geen spelletjes, dat merk je meteen.”

David Maraniss volgt de Obama’s al jaren. Hij is de schrijver van de biografie over Barack Obama: “Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk zij was voor Barack Obama. Zonder haar was hij nooit president geworden.”

Door Andere Ogen - Michelle Obama
Maandag 15 april
Om 20.25 uur op NPO 2
www.MAXVandaag.nl

#DoorAndereOgen | @MAXdocumentaire | facebook.com/MAXdocumentaires |