Hilversum,
12
april
2019
|
16:18
Europe/Amsterdam

Mercy John en Pink Floyd Project bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 13 april tot en met vrijdag 19 april staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma's op NPO Radio 5. 

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Jan Rietman begint het weekend weer met Wekker-Wakker-Weekend!. Het is op zaterdag 13 april de Dag van de Platenzaak, dus we horen klassiekers die op een "gouwe ouwe" platenspeler nog steeds het beste klinken. Natuurlijk ontbreken de vaste rubrieken, zoals Country Roads en Los Vast-archief ook niet. 

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Jeroen van Inkel belt op woensdag 17 april met Arne Toonen. Hij is de regisseur van de nieuwe film BaantjerBaantjer het begin, die op donderdag 18 april in première gaat. 

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Bert Haandrikman is elke maandag tot en met donderdag te horen met zijn middagprogramma Haandrikman!. Ook deze week belt Bert weer met de jarige van de dag, die op zijn mega-verjaardagskalender staat.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Op donderdag 18 april ontvangen Manuëla Kemp en Henkjan Smits de Brabantse singer-songwriter Mercy John in De MAX!. Voor veel songwriters zijn hun achtergronden belangrijk en direct herkenbaar in hun nummers. Dat is voor Mercy John niet anders. Zijn kleine Brabantse dorpje Erp is volgens hem een goede voedingsbodem voor Nederlandse Americana. Invloeden van onder anderen Tom Petty, Bruce Springsteen en Ryan Adams zijn in zijn muziek te herkennen. 

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Tineke ontvangt op vrijdag 19 april Pink Floyd Project met Bert Heerink en Wim Holsappel. Deze productie gaat al enige tijd het land door met een 2,5 uur durende reis door het verleden. In TinekeShow trakteren ze de luisteraar in beide uren op een paar hoogtepunten uit de show. 

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX!, Haandrikman! en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).