Hilversum,
24
oktober
2016
|
16:11
Europe/Amsterdam

Meldpunt!: Wanneer de mantelzorg ontspoort

Woensdag 26 oktober om 19.20 uur op NPO 2

Het maatschappelijk tv-programma Meldpunt! gaat woensdagavond over ontspoorde mantelzorg: wanneer de zorg voor een partner, familielid of kennis omslaat naar verwaarlozing of zelfs mishandeling. U ziet Meldpunt! aanstaande woensdag om 19.20 uur bij MAX op NPO 2.

Zorgen voor een naaste klinkt mooi, moedig en bijna romantisch in de participatiesamenleving die de terugtredende overheid voor ogen heeft. Maar wat als die zorg helemaal niet goed verloopt? Bijvoorbeeld doordat de mantelzorger overbelast raakt of zelf hulpbehoevend wordt, of doordat veel mantelzorgers hulp mijden en de weg niet vinden naar de diverse zorgloketten voor ondersteuning?

Achter menig voordeur in Nederland ontspoort de mantelzorg. Van ‘het even niet meer zien zitten’ tot stelselmatige, fysieke en psychische mishandelingen. Hoe signaleer je dat en wie mag er ingrijpen? En op welke manier kunnen alle betrokken partijen geholpen worden?

In de uitzending van komende woensdagavond reportages met verhalen die werden gemeld aan Meldpunt! Tevens hierin verontrustende resultaten van een enquête onder de 8200 leden van het MAX Opiniepanel.

Meldpunt!
Woensdag 26 oktober om 19.20 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin
www.maxvandaag.nl | www.facebook.com/TijdvoorMeldpunt | #MeldpuntMAX