Hilversum,
27
december
2021
|
13:12
Europe/Amsterdam

Meldpunt start nieuwe seizoen op nieuw tijdstip

Vrijdag 7 januari

Het Omroep MAX-consumentenprogramma Meldpunt start het nieuwe jaar op een nieuw tijdstip. Met ingang van vrijdag 7 januari begint het tv-programma drie weken lang om 20.05 uur op NPO 2. Vanaf 28 januari wordt het aanvangstijdstip 19.50 uur. Elles de Bruin en Rogier de Haan nemen de kijker weer mee langs onderwerpen als de verschraling van de zorg, pensioenen, overlast van houtstook, de problemen rond digitalisering en (digitale) oplichting. Meldpunt volgt ook het nieuwe kabinet kritisch. Het woord 'vergrijzing' komt in het coalitieakkoord niet voor, terwijl dit waarschijnlijk één van de grootste uitdagingen van dit decennium wordt. 

Elles de Bruin: "In deze lastige tijden van corona zien we dat een programma als Meldpunt meer nodig is dan ooit. We hebben een nieuw kabinet, met goede voornemens, maar er zullen ook onder Rutte 4 nog steeds mensen tussen de raderen van het systeem terechtkomen en daaraan willen wij aandacht besteden. In veel gevallen kunnen wij als redactie er in duiken en het verschil maken. Soms lossen we problemen op of geven we het aandacht om zo bewerkstelligen dat overheid en bedrijven beter gaan opletten."

Over Meldpunt
Meldpunt zet regelmatig consumentenzaken op de kaart en breekt een lans voor hen die zelf niet of onvoldoende bij machte zijn om de autoriteiten aan te spreken. Zo heeft MAX Ombudsman Rogier de Haan in overleg met pensioenfonds ABP een unieke schaderegeling ontwikkeld voor gedupeerden. ABP trok hiervoor alsnog bijna 200 miljoen uit voor circa 15.000 gepensioneerden. Het was voor het eerst dat een pensioenfonds een gemaakte fout op deze manier rechtzet. In het komend seizoen gaat Meldpunt soortgelijke zaken behandelen, waarbij wordt gekeken naar gevallen waarbij er te veel of te weinig pensioen wordt uitgekeerd.

MAX: Meldpunt
Vrijdag 7 januari om 20.05 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin
MAXMeldpunt.nl | meldpunt@omroepmax.nl

facebook.com/MAXMELDPUNT | twitter.com/MAXMELDPUNT | @MAXMeldpunt | #MAXMeldpunt