Hilversum,
20
april
2021
|
16:51
Europe/Amsterdam

MAX zendt de De Beentjes van Sint-Hildegard uit

Dinsdag 27 april om 20.35 uur op NPO 1

Op dinsdag 27 april om 20.35 uur zendt MAX de film De Beentjes van Sint-Hildegard uit op NPO 1. De luchtige dramafilm is eerder door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten uitgeroepen tot beste Nederlandse film van 2020 en trok meer dan 700.000 bezoekers in de bioscoop in het lastige jaar 2020. In de film, geregisseerd door Johan Nijenhuis, maakt Herman Finkers zijn filmdebuut.

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Zij houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt; ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Ze bepaalt Jan zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden.

In een poging meer ruimte te krijgen, maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In de film nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Cast
De cast wordt onder meer gevormd door Herman Finkers, Johanna ter Steege, Leonie ter Braak en Daphne Bunskoek. De film is geregisseerd door Johan Nijenhuis.

MAX: De Beentjes van Sint-Hildegard
Dinsdag 27 april
Om 20.35 uur op NPO 1
www.MAXVandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAXInstagram.com/OmroepMAX_ | @OmroepMAX

Onderstaande persfoto's zijn te gebruiken ter promotie van de tv-uitzending van De Beentjes van Sint-Hildegard onder vermelding van September Film.