Hilversum,
08
juli
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

MAX zendt bekroonde serie 'Last Tango in Halifax' uit (v.a. 28 juli)

Hilversum, 8 juli 2014 – Vanaf maandag 28 juli om 18.55 uur op Nederland 2 zendt MAX de ‘Last Tango in Halifax’ uit. Deze hartverwarmende BBC-serie vertelt het verhaal van twee zeventigers die elkaar na 60 jaar weer ontmoeten en opnieuw verliefd worden. ‘Last Tango in Halifax’ is bekroond met vele prijzen en ook door het publiek met open armen ontvangen.

Scenariste Sally Wainwright was zo ontroerd door het geluk van haar moeder dat ze besloot een prachtige televisieserie te maken over een opbloeiende liefde tussen twee oudere mensen.

De weduwnaren Alan Buttershaw en Celia Dawson waren zestig jaar geleden smoorverliefd op elkaar. Door een samenloop van omstandigheden gingen de –destijds vijftienjarige- pubers nooit een relatie met elkaar aangegaan. Nu, meer dan een halve eeuw later, ontmoeten ze elkaar opnieuw via het sociale medium Facebook. Ze besluiten een kop koffie te gaan drinken en worden opnieuw verliefd..

Aflevering 1 – Maandag 28 juli om 18.55 uur op Nederland 2
De oude vrienden Celia en Alan ‘herontmoeten’ via Facebook. Na elkaar 60 jaar niet gezien te hebben maken ze een afspraak om koffie te drinken enworden opnieuw verliefd. Alans auto wordt tijdens een afspraakje gestolen. Hij en Celia bellen hun beider dochters om opgehaald te worden. Dan blijkt dat de dochters Caroline en Gillian helemaal niets gemeen hebben. Ze maken zelfs al ruzie voordat ze elkaar écht ontmoeten. Vervolgens komen Alan en Celia met een opmerkelijke boodschap..

Aflevering 2 – Dinsdag 29 juli om 18.55 uur op Nederland 2
Celia en Alan hebben een nieuwe auto nodig. In plaats van veel geld uit te geven aan een verlovingsring, besluiten ze een dure auto te kopen. Hun beider dochters leggen de ruzie bij, en excuseren zich voor hun gedrag. De smoorverliefde Celia en Alan geven een verlovingsfeestje. Gillian’s zoon Raff en haar 22 jaar oude geheime minnaar raken op het feest verzeild in een bloederige vechtpartij. Gillian maakt zich zorgen dat na dit incident haar grote geheim uitkomt.

Aflevering 3 – Woensdag 30 juli om 18.55 uur op Nederland 2
Alan en Celia sluiten zichzelf per ongeluk op tijdens de zoektocht naar de perfecte trouwlocatie. Net als Alan een eng verhaal over geesten vertelt, valt het licht uit. Waar Gillian bang voor was is gebeurd: de 22-jarige Paul heeft haar zoon Raff verteld dat ze het bed delen. Ondertussen vertelt Caroline’s ex John dat hij weer bij haar intrekt, of ze het nu wil of niet. Hij weet niet dat zij ondertussen een liefdesrelatie met een vrouw is aangegaan.

Aflevering 4  - Donderdag 31 juli om 18.55 uur op Nederland 2
Een grote zoekactie wordt opgezet. De politie geeft gehoor aan de bezorgdheid van de kinderen van Alan en Celia, die ondertussen nog steeds opgesloten zijn. Dan gaat de telefoon: de verliefde twee zijn gevonden. Gesterkt door dit heugelijke nieuws besluit Caroline haar grote geheim aan haar man John te vertellen.

Aflevering 5  - Maandag 4 augustus om 18.55 uur op Nederland 2
Caroline besluit haar grote geheim volledig te vertellen. Verward van dit ingrijpende nieuws besluit haar man John op bezoek te gaan bij Gillian, hopende op haar begrip. Ze zetten het op het drinken en een bezopen John vertelt aan Carolines moeder, Celia, dat haar dochter een lesbienne is. Celia gaat hierop naar huis, waarna Gillian en John het bed delen.

Aflevering 6 – Dinsdag 5 augustus om 18.55 uur op Nederland 2
Celia gaat niet goed om met het nieuws dat haar dochter een lesbienne is. Tijdens een etentje is ze onfatsoenlijk tegen Kate, de vriendin van Caroline. Alan verbaast zich over haar homofobische reactie. Hij zegt dat als Celia de twee niet een kans geeft, hij niet meer met haar wil trouwen. Dan gebeurt er iets ernstigs met Alan...

Last Tango in Halifax werd vier keer genomineerd voor een BAFTA (British Academy Television Award), waaronder voor beste acteur en actrice, én won er één in de categorie “Best Drama Series of 2013”.

MAX: Last Tango in Halifax Seizoen 1 
6 afleveringen 
Vanaf maandag 28 juli, elke werkdag (m.u.v. vrijdagen) op NED 2

Seizoen 2 van The Last Tango in Halifax zal aansluitend op seizoen 1 worden uitgezonden en begint op woensdag 6 augustus. Programma-informatie van het tweede seizoen volgt.