Hilversum,
01
juni
2017
|
13:29
Europe/Amsterdam

MAX weer volop aanwezig in de zomer: een overzicht

MAX is er voor zijn kijkers, óók in de zomer. In de van oudsher herhalingsrijke vakantieperiode is MAX extra zichtbaar. Met veel nieuwe programma’s en nieuwe seizoenen belooft het een bijzondere televisiezomer te worden. Een overzicht.

Verborgen Dorpen – tot en met 14 juni iedere werkdag om 19.00 uur op NPO 1
De Britse presentatrice Penelope Keith neemt u mee naar bijzondere dorpen in Groot-Brittannië. Wat is het geheim van deze kleine gemeenschappen? We ontmoeten de inwoners en leren over het verleden, heden én de toekomst van deze bijzondere locaties. Meer over Verborgen Dorpen.

Gezond Verstand – tot en met 27 juni iedere dinsdag om 21.25 op NPO 1
In Gezond Verstand, gepresenteerd door Martine van Os, komen mensen uit het hele land langs om hun originele huis-, tuin- en keukenremedies te presenteren aan een panel van drie huisartsen. Werken de middelen ook echt? Meer over Gezond Verstand.

Kunstraadsels – vanaf 1 juni iedere donderdag om 20.25 uur op NPO 1In de zesdelige serie Kunstraadsels staat iedere aflevering een nooit eerder opgehelderd vraagstuk rond een schilderij uit de Gouden Eeuw centraal. Het draait om onthullingen achter beroemde portretten van aansprekende en bekende schilders als Johannes Vermeer, Jan Steen en Ferdinand Bol. Samen met een team van kunsthistorici, bestaande uit Sophia Thomassen en Julia van Marissing, raadpleegt professor Grijzenhout archieven, deskundigen en gebruikt hij technische middelen om uit te vinden wie de afgebeelde personen op de beroemde portretten zijn of waar de geschilderde locaties zich bevinden. Meer over Kunstraadsels.

Hollandse Zaken – vanaf 1 juni iedere donderdag om 21.05 uur op NPO 2
Hét discussieprogramma van MAX over thema’s die er toe doen, Hollandse Zaken, is ook deze zomer iedere donderdag vaste prik op NPO 2. Onderwerpen die dit seizoen de revue passeren zijn onder andere: het zelfbeschikkingsrecht, liefde en leeftijdsverschillen en de impact van dementie op een familie. Meer over Hollandse Zaken.

Wereldse hotels – vanaf 3 juni iedere zaterdag om 19.00 uur op NPO 1
De meest luxueuze hotels van deze planeet ziet u in het programma Wereldse hotels bij MAX. Een ultieme ervaring creëren voor hun gasten, daar gaat het de eigenaren en medewerkers van de meest bijzondere hotels van de wereld om. Ze sparen kosten nog moeite om dit tot stand te brengen voor hun gasten. Restaurantcriticus Giles Coren en chef-kok Monica Galetti sluiten zich aan bij de mensen die wereldwijd in deze bijzondere hotels werken. Meer over Wereldse hotels.

Groeten van MAX – vanaf 5 juni iedere maandag om 20.30 uur op NPO 1
Het 10e seizoen van hét vakantieprogramma van MAX! Deze zomer behandelen Sybrand Niessen en een team van deskundigen wederom klachten van gedupeerde reizigers en wordt er alles aan gedaan om tot een oplossing te komen. Ook actuele onderwerpen op het gebied van reizen worden behandeld en uiteraard zal Groeten van MAX ook weer veel stof doen opwaaien met De Accomodatietest. Meer over Groeten van MAX.

Wie Maakt Het Verschil? – van 12 tot en met 16 juni om 18.45 uur op NPO 1
In (iedere aflevering van) Wie Maakt Het Verschil? ontmoet een BN’er onderzoekers, hulpverleners en vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor een betere toekomst. Ze zien medische innovaties, effectieve projecten en ontmoeten zeer bevlogen mensen die allen op hun eigen manier het verschil willen maken. De hele week staat in iedere aflevering een ander goed doel centraal. Meer over Wie Maakt Het Verschil?.

Mijn Missie – vanaf 17 juni iedere zaterdag om 21.20 uur op NPO 2In de televisieserie Mijn Missie keren zes veteranen terug naar hun missiegebied. Ze vertellen wat ze hebben gezien, wat ze hebben gevoeld en wat hen heeft gemaakt tot wie ze nu zijn. Op de reizen worden ze vergezeld door een leidinggevende of collega van het bedrijf waar ze nú werken. Meer over Mijn Missie.

Recht van Spreken – donderdag 13 en 20 juli om 20.25 uur op NPO 2
In het interviewprogramma van MAX, Recht van Spreken, blikken prominente Nederlanders terug op hun bestaan. Over welke keuzes in hun leven zijn ze tevreden en wat hadden ze liever anders gedaan? Op 13 juli spreekt Elles de Bruin met Hedy d’Ancona, en op 20 juli is het de beurt aan Hans Knoop.

Rouwen en Leven na de MH17 – zondag 16 juli om 21.00 uur op NPO 2Bijzondere documentaire waarin de makers de nabestaanden van de slachtoffers van MH17-ramp volgen. 17 juli 2014 is een dag waarvan de meeste Nederlanders nog precies weten wat ze deden en waar ze waren. Die middag werd de MH17 met 298 passagiers boven de Oekraïne uit de lucht geschoten. Alle inzittenden kwamen om, waaronder 196 Nederlanders. Het verlies is doorgesijpeld door onze hele maatschappij. Vrijwel iedereen kent wel iemand uit de familie, de straat, het dorp, de stad, de voetbalclub, de school of het werk die in het toestel zat. In deze documentaire wordt de tot totstandkoming van het Nationale Monument in Vijfhuizen getoond, een bijzonder monument waar alle 298 slachtoffers een boom hebben gekregen die gegroepeerd zijn rondom een gedenkteken.

Baardmannetjes – vanaf 21 juli iedere vrijdag om 21.10 uur op NPO 2
MAX’ diervriendelijke jagers zijn terug op TV! In Baardmannetjes gaan Nico de Haan en Hans Dorrestijn op pad door de Nederlandse natuur. Beide heren delen één grote passie: de Nederlandse flora en fauna. Baardmannetjes is een mix van informatie, gedichten, humor en natuur!

The Great British Bake Off – vanaf 24 juli iedere werkdag om 19.00 uur op NPO 1
Deze zomer kunnen Heel Holland Bakt-fans alvast opwarmen voor een nieuw seizoen van de enige afvalrace waar je van aankomt. MAX zendt namelijk twee seizoenen van de Britse zus van Heel Holland Bakt uit. In The Great British Bake Off strijden twaalf steengoede bakkers om de titel Beste Amateurbakker van Engeland. Achtereenvolgend zendt MAX hiervan seizoen 5 en 7 uit.

We zijn er Bijna! – vanaf 31 juli iedere maandag om 21.25 uur op NPO 1
Dé zomertopper van MAX, We zijn er Bijna! is eind juli weer te zien op NPO 1! De groep kampeerders stuurt de campers en caravans dit jaar naar het land van de pubs, St. Patricks Day en kabouters: Ierland! Vergezeld door Martine van Os reist de groep kriskras door het groene landschap van Ierland.

Ljouwerter Skûtsje – zaterdag 5 augustus om 20.20 uur op NPO 2
Schipper, mag MAX meevaren? Dat mocht! De camera is erbij als het schip gerestaureerd uit de loods rolt, wanneer de nieuwe zeilen worden gekeurd, tijdens spannende wedstrijden, maar ook bij de schipper en zijn vrouw thuis. Wat is dat eigenlijk, skûtsjesilen? Wanneer en hoe is het ontstaan, en hoe wordt de traditie voortgezet? Wat zijn de regels, hoe zeil je zo’n schip en waar zit de emotie?