Hilversum,
12
april
2022
|
12:13
Europe/Amsterdam

MAX viert Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk!

Woensdag 27 april

Dit jaar viert MAX Koningsdag weer geheel in stijl en met publiek vanaf Paleis Soestdijk. Tijd voor MAX zendt live uit vanaf Soestdijk en er is een extra live-uitzending: MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk, gepresenteerd door Jan Slagter. Hieronder een overzicht.

MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk, woensdag 27 april vanaf 13.40 uur bij MAX op NPO 1
Op Koningsdag zendt MAX vanaf 13.40 uur op NPO 1 de speciale live-uitzending MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk uit. Tijdens deze feestelijke uitzending ontvangt Jan Slagter diverse gasten. Samen vieren ze Koningsdag, praten ze over de festiviteiten in het land en hun band met het koningshuis. Onder anderen Frans Bauer en Tania Kross schuiven aan én treden op. Mounir Toub staat in de keuken en The 100 Voices of Gospel staan op het koninklijke podium.

Tijd voor MAX, woensdag 27 april om 16.10 en 17.10 uur bij MAX op NPO 1
Sybrand Niessen en Martine van Os verruilen woensdag 27 april Studio 23 voor een dubbele uitzending van Tijd voor MAX op Paleis Soestdijk. In de keuken staan Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden, om heerlijk eten met een koninklijk randje te bereiden. Aan tafel zit koningshuisdeskundige Josine Droogendijk, met haar bespreken Sybrand en Martine onder andere het bezoek van de koning aan Maastricht. Ook schuift Dieuwertje Blok aan om te vertellen over de documentaire die ze maakte over koningin Wilhelmina. Verder veel persoonlijke verhalen en natuurlijk optredens. Op het podium staat de cast van Dagboek van een herdershond en The 100 Voices of Gospel komen zingen.

Radio
In alle MAX-programma's op NPO Radio 5 is op woensdag 27 april De Koninklijke Grabbelton te horen. Luisteraars mogen bij het indienen van een verzoekplaat grabbelen in de ton en maken zo kans op koninklijke prijzen. In De MAX! is de Platenzaak XXL te horen. Via de app kan de luisteraar op twee platen stemmen en zo bepalen wat er gedraaid wordt. De meeste stemmen gelden.

De muziek bij Maatwerk op NPO Radio 4 heeft een uitgesproken Oranje-karakter, met veel Nederlandse componisten en vaderlands repertoire. En er is de Muzikale Vrijmarkt. Luisteraars kunnen hun muziekgerelateerde koopwaar aanbieden via de mail of de NPO Radio 4-app. Kopers en aanbieders worden dan aan elkaar gekoppeld. Dat mag alles zijn: van bladmuziek tot een oude banjo. Alles is welkom, als er maar muziek in zit! De koopwaar wordt direct op de Maatwerk-homepage geplaatst. Met andere woorden: Maatwerk luisteren op Koningsdag! 

MAX Vandaag
Ook op MAX Vandaag wordt uiteraard stilgestaan bij Koningsdag. MAX Vandaag zorgt voor (online) vermaak, onder meer in de vorm van gezellige Koningsdag-spelletjes.

MAX Koningsdag
Woensdag 27 april

MAXVandaag.nl | Facebook.com/OmroepMAXlive | @OmroepMAXlive | #MAXKoningsdag