Hilversum,
24
april
2017
|
15:00
Europe/Amsterdam

MAX viert Koningsdag op Paleis Soestdijk

Donderdag 27 april

Na het succes van vorig jaar viert MAX op donderdag 27 april Koningsdag wederom geheel in stijl op Paleis Soestdijk. De MAX-programma’s Tijd voor MAX en Hallo Nederland zenden op deze feestelijke dag live uit vanaf het paleis. Speciaal voor Koningsdag zendt MAX een éxtra live-uitzending uit: MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk, gepresenteerd door Jan Slagter.

MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk vanaf 14.00 uur op NPO 1
Van 14.00 tot 15.00 uur zendt MAX op NPO 1 de speciale live-uitzending MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk uit. In deze feestelijk uitzending interviewt Jan Slagter verschillende leuke gasten en wordt er natuurlijk gepraat over deze Koningsdag en alle bijbehorende feestelijkheden.

Ria Valk was 50 jaar geleden te gast bij een speciaal ingelaste uitzending van de NTS toen Koning Willem-Alexander werd geboren. Ze vertelt hier meer over bij MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk. Mick Harren, de maker van het koningslied Samen zijn we koning, is te gast. Hij viert net als de koning op 27 april zijn 50ste verjaardag. Ook Erica Terpstra schuift aan op deze feestelijke dag! Daarnaast kunt u genieten van verschillende muzikale optredens. Onder anderen Antje Monteiro, Londonbeat, Opera Familia zijn te gast.

Tijd voor MAX vanaf 16.15 uur op NPO 1
Sybrand Niessen en Martine van Os presenteren Tijd voor MAX op deze bijzondere dag live vanaf Paleis Soestdijk. In deze extra lange koninklijke uitzending ontvangen zij een hoop gezellige gasten.

Zanger én Oranjefan Frans Bauer schuift aan en komt uiteraard ook optreden. Koen Willekes is te gast, hij is een van de 150 uitverkorenen die te gast mag zijn bij het diner van de koning. Hoe bereidt hij zich voor op deze dag? Paul Rem mag ook niet ontbreken, hij heeft een aantal mooie anekdotes over Paleis Soestdijk. Koningshuisdeskundige Jeroen Snel was aanwezig bij de feestelijkheden in Tilburg. En vertelt alles over deze koninklijke dag. De Vlaamse Marlène de Wouters stond vandaag langs de koninklijke route in Tilburg en brengt verslag uit bij Tijd voor MAX. Ook haar NOS-collega Siham Raijoul is te gast. Modejournaliste Josine Droogendijk geeft deskundig commentaar bij de kledingkeuzes van Máxima, Laurentien en Marilène. Justine Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten schuift op 27 april ook graag aan. Zowel Janny van der Heijden als Robèrt van Beckhoven maken een gerecht met een koninklijke twist. Ook is er een optreden van de Fanfare ‘Bereden Wapens’ van de Koninklijke Landmacht: zij spelen onder meer de Emma Fanfare. Tijd voor MAX ziet u vanaf 16.15 tot 17.00 uur en van 17.10 tot 17.50 uur op NPO 1.

Hallo Nederland vanaf 18.30 uur op NPO 2
Ook Jeroen Latijnhouwers en Carrie ten Napel zijn tijdens MAX Koningsdag aanwezig. Vanaf 18.30 uur zendt ook Hallo Nederland live uit vanaf Paleis Soestdijk. In deze oranje-uitzending doet Hallo Nederland onder andere verslag van de activiteiten in het land.

Een Hallo Nederland-kijker gaat de strijd aan met verslaggever Jeroen. Beide teams krijgen 10 euro mee en moeten in een half uur tijd een voorwerp kopen op de vrijmarkt. Wie vindt de meest waardevolle schat? Expert uit het programma Van onschatbare waarde, Bert Degenaar velt zijn oordeel op Paleis Soestdijk.

Ook bezoeken we de jarige Anita in Groningen. Zij wordt net als de koning op 27 april 50 jaar én ze mag volgende avond bij het diner van de Koning in het Paleis op de Dam aanwezig zijn. Hoe bereidt ze zich voor op deze spannende dag?

De verjaardag van de koning is natuurlijk niet compleet zonder felicitaties. Dus gaat Hallo Nederland de vrijmarkt in Den Haag op, om felicitaties te verzamelen.

En natuurlijk kan een bezoekje aan Tilburg niet ontbreken. Wat gebeurt er langs de route? En hoe verloopt Koningsdag van de twee Tilburgse zussen uit de Koningsdagserie?

MAX Koningsdag
Op donderdag 27 april 2017

MAX Koningsdag vanaf Paleissoestdijk
Vanaf 14.00 uur op NPO 1

Tijd voor MAX
Vanaf 16.15 uur op NPO 1

Hallo Nederland
Vanaf 18.30 uur op NPO 2

www.maxvandaag.nl| #MAXKoningsdag | @OmroepMAXlive