Hilversum,
28
mei
2019
|
16:14
Europe/Amsterdam

MAX vakantieman met Sybrand Niessen – aflevering 2

Maandag 3 juni om 20.40 uur zendt MAXop NPO 1 een nieuwe aflevering van MAX vakantieman uit. Sybrand Niessen gaat op zoek naar oplossingen voor vakantieproblemen van vakantiegangers in binnen- en buitenland.

Tientallen reizigers van TUI vlogen begin maart terug vanuit Egypte. Tot hun schrik vlogen ze met het type Boeing waarvan er twee kort achter elkaar na technische problemen waren neergestort. Onderweg naar Nederland horen zij dat hun vliegtuig niet verder mag vliegen en het toestel wijkt direct uit naar Bulgarije. Daar verloopt de opvang van de passagiers alles behalve soepel.

Deze week gaan we in de rubriek Groeten uit Holland op bezoek bij mensen die juist extra hard moeten werken in de vakantietijd. We brengen een bezoek aan een dierenhotel, waar veel baasjes hun huisdier tijdens de vakantie onderbrengen. Niet alleen de baas moet op vakantie, een echte dierenvriend wil voor zijn dier alleen het beste van het beste.

MAX vakantieman ontvangt veel klachten over het huren van auto’s in het buitenland. Waar zitten de haken en ogen? En hoe voorkomt u problemen?

Zeg je Vakantieman, dan zeg je landkaart. Onze verslaggeefster reisde voor De Landkaart af naar Benidorm om anno 2019 de topografische kennis bij de vakantiegangers te peilen. Met verrassende antwoorden tot gevolg...

Extra serie: Koen met de Kaart
In de webonly Koen met de Kaart gaat verslaggever Koen Bugter met wereldkaart onder de arm naar dé toeristische plekken van ons land. Hij stelt onze reizende gasten de vraag: 'where are you right now?' Oftewel; “waar bent u nu?” Waar op televisie in MAX vakantieman de Nederlandse vakantiegangers worden bevraagd, test Koen de topografische kennis van buitenlandse toeristen ín Nederland. Maar Koen wil meer van hen weten. Nederland wordt een steeds populairder vakantieland: de hoofdstad kan al die bezoekers niet meer aan en dagelijks worden er busladingen met toeristen afgezet op plekken als Giethoorn en de Kaasmarkt van Gouda. Wat doén al die toeristen eigenlijk in Nederland? En wat vinden ze zo leuk, lekker of mooi in ons land?

Koen met de Kaart doet in 11 afleveringen onder andere Amsterdam, Giethoorn, Gouda, Utrecht en de Zaanse Schans aan. Kortom; wie naar Koen met de Kaart kijkt, is voor even toerist in eigen land.De webonly is elke maandagmiddag vanaf 16.00 uur te bekijken op de Facebookpagina van MAX vakantieman en NPO 1.

MAX vakantieman
Maandag 3 juni
Om 20.40 uur, NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen
www.maxvakantieman.nl

Facebook.com/MAXvakantieman | @MAXvakantieman | #MAXvakantieman