Hilversum,
07
juni
2023
|
14:02
Europe/Amsterdam

MAX vakantieman blikt vooruit op zomervakantie

Terwijl Nederland zich opmaakt voor de zomervakantie, kijkt MAX vakantieman alvast vooruit op wat we daarvan mogen verwachten. Vorig jaar leidden stakingen en personeelstekorten tot grote problemen op luchthavens, waaronder Schiphol. Wat kunnen we dit jaar verwachten? In de eerste uitzending wordt met de Schiphol-directie vooruitgeblikt. Het nieuwe seizoen van MAX vakantieman start maandag 12 juni om 20.30 uur op NPO 1.

Ook deze zomer schiet MAX vakantieman gedupeerde reizigers met groot en klein vakantieleed te hulp in binnen- en buitenland. Sybrand Niessen gaat samen met MAX Ombudsman Jeanine Janssen op zoek naar oplossingen voor de meest uitlopende vakantieproblemen van vakantiegangers. Vorig jaar leidden stakingen en personeelstekorten tot grote problemen op luchthavens, waaronder Schiphol. Hoe kunnen reizigers zich zo goed mogelijk voorbereiden op een onbezorgde vliegreis? Met de Schiphol-directie wordt vooruitgeblikt op de verwachte zomerdrukte. 

Geannuleerde vluchten Transavia en ziek op reis
Verder in de eerste aflevering: luchtvaartmaatschappij Transavia zag zich genoodzaakt honderden vluchten voor deze zomervakantie te annuleren. In veel gevallen kon er een oplossing worden gevonden, maar helaas niet voor iedereen. Wat ging daar mis? En waar hebben consumenten, wiens vlucht is geannuleerd, recht op? En wat te doen als er onheilspellende verhalen te lezen zijn over een ziektegolf in het geboekte hotel? Moet een reis dan doorgaan? 

Verslaggever Phi werkt mee en Nederland Hobbyland
Nieuw dit seizoen is verslaggever Phi Nguyen die “achter de schermen” gaat in de vakantiebranche. Wie werken er juist in de zomer extra hard om anderen een ontspannen en onbezorgde vakantie te geven? En Nederland is een hobbyland. MAX vakantieman bezoekt mensen die hun vakantie gebruiken om extra tijd te besteden aan hun hobby.

Mystery Guest bezoekt Europese trekpleisters
Ook worden er diverse vakantietips behandeld en zijn er de vaste rubrieken. Zo inspecteert De Mystery Guest Europese trekpleisters en worden in de rubriek Beste Vakantieman vragen van kijkers behandeld. In de eerste aflevering bezoekt de Mystery Guest het Portugese Lissabon.

Naast het programma kunt u het hele jaar door op de website van MAX vakantieman terecht voor vakantie- en reistips en adviezen voor een onbezorgde vakantie. 

MAX vakantieman
Presentatie: Sybrand Niessen
Vanaf maandag 12 juni 
Om 20.30 uur bij MAX op NPO 1 

MAXvakantieman.nl Facebook.com/MAXvakantieman | #MAXvakantieman