Hilversum,
25
juni
2019
|
11:29
Europe/Amsterdam

MAX vakantieman – aflevering 5

Maandag 1 juli

Maandag 1 juli om 20.30 uur zendt MAX op NPO 1 een nieuwe aflevering van MAX vakantieman uit. Sybrand Niessen gaat op zoek naar oplossingen voor vakantieproblemen van vakantiegangers in binnen- en buitenland.

Een student wil voor zijn opleiding naar Sri Lanka, om daar met olifanten te werken. Maar kort voordat hij vertrekt wordt Sri Lanka getroffen door heftige aanslagen. Zijn opleiding besluit dat de stage niet meer door mag gaan. Maar de student heeft zijn reis geboekt via een klein bedrijf dat studenten helpt aan stages en geen garantieregeling heeft voor dergelijke gevallen. Te gast is Frank Oostdam, directeur van de ANVR .

Niet iedereen is dol op verre reizen. Deze week zoeken we in de rubriek Groeten uit Holland een paar stellen op die op een steenworp van hun eigen huis vakantie vieren. Welke voordelen heeft dat?

Met grote regelmaat krijgt MAX vakantieman klachten over de relatief hoge kosten voor alleenstaanden die op reis gaan. Vaak betalen alleenstaanden een toeslag voor een reis of hun hotelkamer. Waarom is dat? Er zijn steeds meer alleenstaanden, dus zouden reisorganisaties daar ook beter op moeten inspelen. MAX vakantieman legt het aan ze voor Te gast zijn onder meer demograaf Jan Latten en Hugo van Drie van Sunweb.

Deze week sturen we de MAX Mystery Guest op pad. Hij reist naar Zandvoort waar hij een hotel aan zijn eigen inspectie onderwerpt.

Verslaggever Koen is voor de rubriek De Landkaart aan de Costa del Sol op zoek naar zonaanbidders, topografische kennis en culturele hoogtepunten.

MAX vakantieman op internet
Waar op televisie de Nederlandse vakantiegangers worden bevraagd, test Koen op internet de topografische kennis van buitenlandse toeristen ín Nederland. Maar Koen wil meer van hen weten. Nederland wordt een steeds populairder vakantieland: de hoofdstad kan al die bezoekers niet meer aan en dagelijks worden er busladingen met toeristen afgezet op plekken als Giethoorn en de Kaasmarkt van Gouda. Wat doén al die toeristen eigenlijk in Nederland? En wat vinden ze zo leuk, lekker of mooi in ons land? Maandag 1 juli rolt Koen zijn kaart uit in Rotterdam. Het is te zien op Facebook en YouTube.

In eerdere afleveringen bezocht Koen de kaasmarkt van Gouda, proefde hij drop met toeristen in Utrecht, rolde hij zijn kaart uit op De Dam in Amsterdam en trakteerde hij toeristen in Volendam op echte Palingsound.

In eerdere afleveringen bezocht Koen de kaasmarkt van Gouda, proefde hij drop met toeristen in Utrecht, rolde hij zijn kaart uit op De Dam in Amsterdam en trakteerde hij toeristen in Volendam op echte Palingsound.

MAX vakantieman
Maandag 1 juliO
m 20.30 uur, NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen
www.maxvakantieman.nl

Facebook.com/MAXvakantieman | @MAXvakantieman | #MAXvakantieman