Hilversum,
09
juli
2019
|
16:34
Europe/Amsterdam

MAX vakantieman - aflevering 7

Maandag 15 juli om 20.30 uur op NPO 1

Maandag 15 juli om 20.30 uur zendt MAX op NPO 1 een gloednieuwe aflevering van MAX vakantieman uit. Sybrand Niessen gaat op zoek naar oplossingen voor vakantieproblemen van vakantiegangers in binnen- en buitenland.

Bijna 1,8 miljoen Nederlanders gebruiken medicijnen die in het buitenland tot problemen kunnen leiden. Hoe bereid je je daar op voor? MAX vakantieman legt uit wat je wel moet doen en wat absoluut niet.

Busmaatschappij Flixbus weigert de fietsen van Margaret en Faas mee te nemen, terwijl ze er wel voor hebben betaald. Waarom reageert de maatschappij niet op hun klachten? Sybrand praat er over met Martijn Witvliet van het Europees Consumenten Centrum en ook directeur Jesper Vis van Flixbus Benelux schuift aan in de studio. In de rubriek Groeten uit Holland gaan we mee met de 23-jarige Erik die in zijn vakantie een groep jongeren begeleidt. De positieve energie straalt er van af en de jongeren genieten met volle teugen. 

Wie buiten Europa op vakantie gaat, heeft soms een visum nodig om een land binnen te komen. Veel reisorganisaties verwijzen naar hun samenwerkingspartner CIBT VisumCentrale. Daar betaal je alleen vaak veel meer dan wanneer je een visum bij de ambassade aanvraagt. Hoe kan dat? En waarom vertellen veel reisorganisaties dat niet bij voorbaat aan de klant? 

Verslaggever Koen is voor de rubriek De Landkaart aan de Costa del Sol op zoek naar zonaanbidders, topografische kennis en culturele hoogtepunten.

MAX vakantieman op internet
Waar op televisie de Nederlandse vakantiegangers worden bevraagd, test Koen op internet de topografische kennis van buitenlandse toeristen ín Nederland. Dit keer staat de verslaggever in Giethoorn. Koen waant zich tussen de busladingen toeristen die op het Hollands Venetië afkomen en stelt ze de welbekende vraag: kun je op de kaart aanwijzen waar je bent? Bekijk de aflevering op de Facebookpagina van MAX vakantieman.

MAX vakantieman
Maandag 15 juli
Om 20.30 uur, NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen
www.maxvakantieman.nl

Facebook.com/MAXvakantieman | @MAXvakantieman | #MAXvakantieman