Hilversum,
11
december
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

MAX TV Wijzer gaat verder in 2015

Hilversum, 11 december 2014- Vrijdag 2 januari start er weer een nieuw seizoen van MAX TV Wijzer met Koos Postema, waarbij het draait om de televisie van vroeger en nu. Koos Postema ontvangt iedere aflevering interessante presentatoren en televisiemakers in de studio van MAX TV Wijzer. U wordt elke vrijdag rond de klok van 16:00 uur op NPO 1 op de hoogte gehouden van het laatste medianieuws.

Aflevering 1 – Het beste van 2014 - op 2 januari om 15:15 uur op NPO 1

We gaan de eerste aflevering van start met het beste en leukste van vorig seizoen. In de compilatie ontvangt Koos Postema presentator Ilja Gort, die in geuren en kleuren komt vertellen over zijn culinaire programma Gort à la Carte. Wetenschapsjournalisten Liesbeth Staats en Diederik Jekel vertellen over het wetenschappelijke radioprogramma De Kennis van Nu. Gerard Cox en Wieteke van Dort blikken samen terug op de Late Late Lienshow. Dit humoristische programma werd vanaf eind jaren 70 uitgezonden op de publieke omroep.

Mediadeskundige Thomasz Lin, verbonden aan het Instituut voor Beeld en Geluid, toont unieke televisiebeelden van Philip Blumendal.

Aflevering 2 – Een weerzien tussen Henk van Der Meyden en Liesbeth List - 9 januari om 16:15 uur op NPO 1

In deze aflevering van MAX TV Wijzer ontmoeten Henk van der Meyden en Liesbeth List elkaar in theater Spant! In Bussum. In de jaren 70 beleefde Henk groot succes met TV Privé, waarin hij gesprekken voert met de sterren van toen. Het programma is van groot belang geweest voor vele artiesten, waaronder chansonnière en actrice Liesbeth List. Het is mooi weerzien tussen de twee. En Henk blijkt het interviewen nog niet verleerd te zijn…

MAX TV Wijzer
Aflevering 1,2
Vrijdag 2 en 9 januari om 15:15 en 16:15 uur op NPO 1 
Presentatie: Koos Postema
www.omroepmax.nl