Hilversum,
06
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

MAX thema-uitzending: Geef om je hersenen (16-4-2014)

Hilversum, 12 maart 2014 – MAX zendt op woensdag 16 april om 21.25 uur op NED 1 een thema-uitzending uit voor de Hersenstichting. Dit jaar bestaat de Hersenstichting 25 jaar. Op dit moment loopt er een campagne op de landelijke televisie, waarin Jan Mulder oproept de Hersenstichting in haar werk te steunen. Als afsluiting van deze campagne zendt MAX het programma Geef om je hersenen uit.  De presentatie is in handen van Charles Groenhuijsen en Marit van Bohemen.

“De Hersenstichting doet al 25 jaar enorm belangrijk werk en uit cijfers blijkt dat dit niet voor niets is. Eén op de vier Nederlanders krijgt te maken met een hersenaandoening en dat is enorm veel. Ik ben blij dat MAX met deze thema-uitzending aandacht kan vragen voor de Hersenstichting met behulp van bekende en onbekende Nederlanders”, aldus MAX-directeur Jan Slagter.

De special ‘Geef om je Hersenen’ is een 90 minuten durend programma, met indrukwekkende verhalen, bijzondere optredens en veel aandacht voor de werking van ons brein. Vele bekende Nederlanders vragen tijdens de uitzending aandacht voor de noodzaak van hersenonderzoek waaronder Carel Kraayenhof, Hans Klok, Gerdi Verbeet, Jan Mulder, Jan Pronk, Bart Chabot, Dominique van der Heyde, Cornald Maas, Joris Linssen, Rob Trip en Ard Schenk.

1 op de 4 Nederlanders

De cijfers liegen er niet om; 1 op de 4 Nederlanders krijgt te maken met een hersenaandoening en ieder jaar komen er 160.000 mensen bij. Iedereen kent helaas wel iemand die is getroffen door een beroerte, lijdt aan dementie of hersenletsel heeft opgelopen door een ongeluk. Ook jonge kinderen kunnen getroffen worden door een hersenziekte. Voor al deze mensen willen wij het verschil maken. De Hersenstichting is ervan overtuigd dat meer hersenonderzoek voor doorbraken gaat zorgen om hersenziekten te kunnen voorkomen en genezen.

 

MAX thema-uitzending 'Geef om je hersenen’
Woensdag 16 april om 21.25 uur op NED 1
www.omroepmax.nl