Hilversum,
28
maart
2017
|
13:25
Europe/Amsterdam

MAX test geurtelevisie bij Heel Holland Bakt

Na de zomer start een gloednieuw seizoen van Heel Holland Bakt! Om dit vijfde seizoen groots te vieren heeft MAX iets nieuws bedacht: HHB-GEURTV. Afgelopen zomer reed er een tram door Amsterdam die de geur van appeltaart verspreidde, maar bij komend seizoen kan een selecte groep HHB-fans thuis genieten van de heerlijke geuren uit de Heel Holland Bakt-tent.

Op Twitter en Facebook is het tijdens de uitzendingen vaste prik: kijkers die fantaseren over de heerlijke geuren die zich in de baktent verspreiden. Die fantasie wordt nu werkelijkheid: MAX is op zoek naar enthousiaste testers, die de geurkast thuis willen uitproberen bij het komende Heel Holland Bakt-seizoen. Aanmelden kan vanaf vandaag via www.heelhollandbakt.nl/geurtv. Onder de inschrijvingen verloot MAX 50 geurkastjes, die fans in bruikleen ontvangen en in de buurt van hun televisie kunnen zetten.

In de HHB-GEURTV-kastjes zitten patronen met daarin de geuren van een aantal basisingrediƫnten, waaronder vanille, karamel, rood fruit en koekdeeg. In de uitzendingen van het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt zitten geluidstonen waarop het HHB-GEURTV-kastje reageert. Het technisch vernuftige kastje kan geuren mengen, waardoor er eindeloos veel verschillende variaties mogelijk zijn. De tonen zijn niet hoorbaar en niet schadelijk voor mens en dier.

Nadat MAX vorig jaar als eerste een geurkanon op een tram monteerde, is de omroep nu voorloper op het gebied van geurtelevisie: nog nooit eerder was het voor gewone televisiekijkers mogelijk om thuis bij het beeld horende geuren waar te nemen. Als de test bij het aanstaande seizoen een succes blijkt wil MAX in de toekomst het aantal HHB-GEURTV-kastjes opschalen.

Heel Holland Bakt seizoen 5
Dit najaar bij MAX op NPO 1

www.heelhollandbakt.nl | #HHB | @Heelhollandbakt | facebook.com/heelhollandbakt

Aanmelden via www.heelhollandbakt.nl/geurtv