Hilversum,
07
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

MAX: 'Recht van Spreken' met Bram Peper (27-4-2014)

Hilversum, 14 maart 2014 - Hij heeft er geen enkele twijfel over, Bram Peper vindt zichzelf "onkreukbaar" en "integer". Hij had het wel zo "elegant" gevonden als ook de PvdA dat na de'bonnetjesaffaire' had erkend en hem een nieuwe bestuurlijke of politieke functie had aangeboden. In het MAX-interviewprogramma 'Recht van Spreken' blikt oud-burgemeester en oud-minister Bram Peper terug op zijn roerige bestaan. "Ik ben geen grijze muis."

Bram Peper (74) was zestien jaar burgemeester van Rotterdam. In 1998 werd hij minister van Binnenlandse Zaken. Na twee jaar trad hij af. Hij wilde zijn handen vrij hebben om zich te verweren tegen de beschuldiging dat hij misbruik had gemaakt van gemeenschapsgeld in zijn jaren als burgemeester. Het Openbaar Ministerie onderzocht de aantijgingen en zag na onderzoek af van vervolging. Peper ontving later een schadevergoeding, maar het kwaad was al geschied. Hij zou daarna nooit meer een politieke of bestuurlijke functie krijgen.

In diezelfde periode liep zijn huwelijk met Neelie Kroes op de klippen. "Ik was niet interessant genoeg meer voor Neelie", aldus Peper. De twee zien elkaar nooit meer. Peper is tevreden over zijn loopbaan. Zijn privéleven -  drie keer gescheiden - noemt hij “grotendeels een betrekkelijk drama”. 

In 'Recht van Spreken' blikken oudere Nederlanders met presentator Elles de Bruin terug op hun leven en carrière. Over welke keuzes zijn ze tevreden en wat hadden ze liever anders gedaan?

Eerder stond oud CDA-politicus Willem Aantjes centraal in 'Recht van Spreken'.

'Recht van Spreken' met Bram Peper
Zondag 27 april om 18.00 uur op NED 2  
www.omroepmax.nl