Hilversum,
09
januari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

MAX-programma Tijd voor Meldpunt! geheel vernieuwd 9-1-2015

Hilversum dinsdag 25 november- Het consumentenprogramma van MAX; Tijd voor Meldpunt! is vanaf vrijdag 9 januari geheel vernieuwd. Naast dat er zoals altijd een groot consumentenprobleem onder de loep wordt genomen, doen een aantal nieuwe rubrieken hun intrede. De kijker wordt elke week in 45 minuten bijgepraat over verschillende vraagstukken. 

Het hoofdgerecht tijdens de uitzending blijft een consumentenprobleem dat door kijkers aan Tijd voor Meldpunt! is gemeld. Het programma onderscheidt zich van de andere consumentenrubrieken door ook aan maatschappelijke thema’s, zoals zorg en armoede aandacht te besteden. Daarnaast is er ook ruimte voor vakantieproblemen, oplichting en belastingkwesties.

In de nieuwe rubriek Kijkers voor Kijkers helpen kijkers elkaar met het oplossen van huis-, tuin- en keukenproblemen. En iedere week schuift een vaste deskundige aan tafel om de kijker bij te praten over een actueel consumentenprobleem. In deze rubriek komen financiële zaken aan de orde zoals verzekerings- of pensioenkwesties. Met een arts wordt gesproken over nieuwtjes uit de medische wereld. Een jurist staat het programma bij om heikele juridische issues toe te lichten. En een expert op het gebied van gadgets praat de kijker bij over de nieuwste elektronische producten.

Het vaste belpanel zal ook vanaf januari van de partij zijn om onderwerpsuggesties van kijkers op te tekenen. Presentatrice Elles de Bruin: “Na 6 jaar krijgt Tijd voor Meldpunt! een verdubbeling van de zendtijd en daar zijn we erg blij mee. Wekelijks bellen honderden mensen ons Meldpunt met onderwerpen die wij voor hen uitzoeken en waar wij dan weer uitzendingen over maken. Vanaf januari kunnen we deze groep nog beter bedienen en informeren”.

Tijd voor Meldpunt! 
Elke vrijdag om 17:40 uur op NPO 2 
Presentatie: Elles de Bruin
http://www.meldpunt.tv/home/