Hilversum,
04
november
2022
|
17:35
Europe/Amsterdam

MAX presenteert cast van Scrooge Live vanuit Dordrecht

De cast van Scrooge live is bekend! Onder anderen Paul Groot, Owen Schumacher, André van Duin en Angela Groothuizen zijn zondag 11 december rond 20.30 uur te zien in het televisiespektakel. In Scrooge Live brengt een verrassende mix van bekende acteurs en zangers het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, tot leven. De ultieme aftrap van de kerstperiode, live vanuit Dordrecht. Ook deze editie wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland.

De cast
Paul Groot kruipt dit jaar in de huid van de knorrepotterige vrek; Ebenezer Scrooge. Owen Schumacher is te zien als Frederique Holywell, Edwin Jonker als Jacob Marley, Maaike Martens als Bobbie Cratchit, Edo Brunner als Hugo - de man van Bobbie, Tineke Schouten als Geest van het Verleden, Angela Groothuizen als Geest van het Heden, André van Duin en Janny van der Heijden als illuster collectantenduo, Nadja Hüpscher als Mrs. Swindlebitch en Roué Verveer als verteller. Kaj van der Voort neemt de rol van jonge Scrooge op zich, Moïse Trustfull is Belle en Carrie ten Napel keert terug als verslaggever. De regie is in handen van David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. De bekende operazangeres Maria Fiselier is frontvrouw van een uniek koor met carol singers.

Scrooge Live
Het verhaal van Scrooge Live is gebaseerd op het welbekende Engelse kerstverhaal dat draait om de enorm gierige Ebenezer Scrooge, een bankier die enkel om geld geeft. De overleden compagnon van Scrooge probeert hem vanuit de geesteswereld tot inkeer te brengen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie. Door een sterrencast wordt Scrooge naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald, op basis van een script dat is geschreven door Paul Groot en producent Mediawater. Een muzikale speelfilm met een eigentijdse twist vol nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, opgevoerd tegen het schilderachtige decor van de historische binnenstad van Dordrecht. 

Nationaal Fonds Kinderhulp
In Nederland leven meer dan 300.000 jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Het aantal aanvragen bij Kinderhulp is enorm toegenomen en het probleem is dit jaar urgenter dan ooit, onder meer door de alsmaar stijgende prijzen. Met Scrooge Live wordt aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Het doel van de uitzending is om het probleem aan de kaak te stellen en zoveel mogelijk geld op te halen om deze kinderen aan nieuwe, warme kleding te helpen. Kinderhulp vindt namelijk dat álle kinderen warmte verdienen, maar bovenal mogen ervaren dat ze belangrijk zijn en erbij horen.

Scrooge Live wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met Kinderhulp en Omroep MAX.

Scrooge Live
Zondagavond 11 december 
Rond 20.30 uur bij MAX op NPO 1

MAX-programma’s terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #ScroogeLive