Hilversum,
16
juli
2021
|
13:35
Europe/Amsterdam

MAX-podcast Werk in Uitvoering: wat verdient een leraar?

De laatste aflevering van de 20-delige MAX/NPO Radio 5-podcast Werk in Uitvoering is vanaf nu te beluisteren via NPORadio5.nl, de NPO Radio 5-app, MAX Vandaag en alle andere bekende streamingdiensten. In de podcast loopt radioverslaggever Joris Kreugel mee op de werkvloer van verschillende beroepen. Elke week staat een ander beroep centraal. Deze week: de leraar.

Als radioverslaggever kruist Joris Kreugel door het hele land. In zijn werk staan plezier en passie voorop. Maar hoe staan andere mensen tegenover hun werk? Hebben ze plezier in hun werk? Halen ze er voldoening uit? Vinden ze dat ze genoeg verdienen? En wát verdienen ze eigenlijk? Om meer te weten te komen over de drijfveren van werkend Nederland, loopt Joris elke week met iemand mee. In deze aflevering van de podcast Werk in Uitvoering horen we lerares Ellen Stamer.

Aflevering 20 - vanaf vrijdag 16 juli
Ellen Stamer (50 jaar) is lerares op de basisschool. Ze heeft allerlei groepen onder haar hoede gehad, maar sinds vijf jaar staat ze voor de kleutergroep. Momenteel heeft Ellen de verantwoordelijkheid over een klas van 32 kleuters. In de 28 jaar dat Ellen voor de klas staat is er veel veranderd. "De zorg voor hoogbegaafde kinderen is bijvoorbeeld heel erg verbeterd, maar de administratieve druk is ook gegroeid", licht Ellen toe. "Nu ben je echt bij alles betrokken. Dat is wel veranderd ten opzichte van 20 jaar geleden. Toen was het veel strakker, je had een plan voor de dag. Want als de schoolinspectie langskwam en er stond rekenen op het rooster dan moest je ook écht rekenen geven. Dat is nu niet meer zo". Naast haar werk als lerares maakt Ellen al 33 jaar elke zondag radio bij streekomroep Haarlem 105. En wat Ellen verdient? Het antwoord op die vraag is te horen in de nieuwste aflevering van Werk in Uitvoering. 

Werk in Uitvoering
Presentatie: Joris Kreugel
Elke vrijdag een nieuwe aflevering op NPORadio5.nl
20 afleveringen

Te beluisteren via NPORadio5.nl | NPOLuister.nl | MAXVandaag.nl/podcast