Hilversum,
16
november
2018
|
13:05
Europe/Amsterdam

MAX op NPO Radio 1: A.F.Th. van der Heijden in Nieuwsweekend & Coen Verbraak en Kimberley Bos op De Perstribune

Op zaterdag 17 en zondag 18 november zijn er weer nieuwe uitzendingen van de MAX-programma’s op NPO Radio 1. In Nieuwsweekend schuift onder anderen A.F.Th. van der Heijden aan. De Perstribune ontvangt zondag Coen Verbraak en Kimberley Bos.

Nieuwsweekend - Zaterdag 17 november van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
Niemand minder dan A.F.Th. van der Heijden schuift zaterdag aan in Nieuwsweekend. Zondag 18 november is het veertig jaar geleden dat Van der Heijden debuteerde met een bundel verhalen. Deze week verscheen zijn nieuwe roman Mooi doodliggen, geïnspireerd op de ‘moord’ op de Russische journalist Arkady Babchenko. Zaterdag vertelt Van der Heijden erover in Nieuwsweekend.

Ook Arno Kantelberg is te gast. Hij komt vertellen over het boek De stijl van de schrijver. Een schrijver zonder stijl is geen schrijver, maar een notulist. De schrijfstijl zegt veel over de persoonlijkheid van de schrijver. Maar zijn kledingstijl misschien nog wel meer. Arno Kantelberg, ook wel de stijlpastoor des Vaderlands genoemd, buigt zich in De stijl van de schrijver over de garderobe en aanverwante accessoires van dertig Nederlandse en Vlaamse auteurs.

In Liefdesverklaring (voor altijd) vertegenwoordigen vier doorgewinterde acteurs en mimespelers vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters. De voorstelling is een ode aan de toeschouwer, aan wederzijds vertrouwen, aan wat ons maakt en wat ons breekt. Marien Jongewaard en Cas Enklaar komen langs bij Peter en Mieke.

Afgelopen week kraakte Kati Piri Turkije in een rapport. Ze adviseert alle gesprekken over een EU-lidmaatschap te stoppen. Meer hierover zaterdagochtend in Nieuwsweekend.

Tot slot schuift ook politiek commentator Kees Boonman weer aan. Hij wordt vergezeld door Bert Wagendorp. Zij hebben het uiteraard over de Brexit. Afgelopen week ging het Britse kabinet akkoord met de Brexit-deal. Kees en Bert nemen het akkoord onder de loep en belichten het dramatische toneelstuk dat zich voor onze ogen ontvouwt.

De Perstribune – Zondag 18 november van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1
Coen Verbraak, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, staat al jaren lang te boek als een van de beste interviewers van Nederland. Hij verwierf faam met zijn tv-serie Kijken in de Ziel, maar ook zijn geschreven interviews blinken uit in de persoonlijke aanpak. Zondag is van de hand van Verbraak een documentaire op tv te zien over de drie jaar geleden overleden schrijver Joost Zwagerman. In Joost Zwagerman - voor alles bang geweest praat Verbraak met nabestaanden, vrienden en collega-schrijvers.

Kimberley Bos, te gast in het sportuur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, staat aan de vooravond van een nieuw seizoen in het skeleton, de spectaculaire sport waarbij op een sleetje, met de kin op het ijs, een bobsleebaan wordt afgedaald. Bos was afgelopen seizoen de eerste Nederlandse deelnemer op de Spelen in het onderdeel. Ze werd achtste. De unieke prestatie smaakt naar meer. De nu 25-jarige Bos is vastbesloten om de komende jaren bij de absolute wereldtop te gaan horen.

In De Perstribune staat mediakenner Ron Vergouwen verder stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het verleden en bij de mediatrends uit het heden. Met dit keer onder meer aandacht voor 'opvallende interview-formules'.

De Perstribune wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.

Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Facebook.com/nieuwsweekend | #Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend
Facebook.com/deperstribune | #DePerstribune | @DePerstribune
www.maxvandaag.nl