Hilversum,
13
november
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

MAX-omroepdirecteur Jan Slagter wil eigen verpleeghuis 13-11-2014

Hilversum, 13 november- Jan Slagter, omroepdirecteur van MAX, wil een eigen verpleeghuis in Nederland starten, dat zei hij woensdagavond jl. in het televisieprogramma Pauw. Na het tumult de afgelopen week over misstanden in de zorg wil hij met dit initiatief laten zien dat het ook op een andere, betere, manier kan. De sleutel tot het verlenen van goede zorg aan kwetsbare ouderen is volgens hem kleinschaligheid. 

Jan Slagter: “De Stichting MAX Maakt Mogelijk heeft in het buitenland meerdere tehuizen opgezet en ik had nooit gedacht dat het in Nederland nodig zou zijn, maar we zijn nu op het punt beland dat het anders moet. We willen laten zien dat we met hetzelfde geld betere zorg kunnen verlenen.”

De komende maanden onderzoekt de Stichting MAX Maakt Mogelijk, die projecten realiseert ter verbetering van het welzijn van ouderen, wat nodig is om een eigen verpleeghuis op te zetten. De Stichting zal met verschillende partijen gaan praten. Er zal voornamelijk gesproken worden met mensen die zelf werkzaam zijn in de ouderenzorg; dat zal de basis zijn van het plan. In maart 2015 zal meer duidelijk zijn.

Het idee van een eigen verpleeghuis komt voort uit de stortvloed aan meldingen die binnen zijn gekomen over misstanden in de zorg bij het consumentenprogramma van MAX: Tijd voor Meldpunt. Deze kunnen nog steeds worden gemeld bij MAX via 0900-8083 of www.meldpunt.tv