Hilversum,
02
augustus
2019
|
10:26
Europe/Amsterdam

MAX Masterclass terug bij MAX met Andrea Maier en Erik Scherder

Donderdag 5 september

Hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder en hoogleraar veroudering Andrea Maier geven drie gloednieuwe en interessante masterclasses over geluk, gezond ouder worden en het criminele brein! Kijk vanaf donderdag 5 september om 20.30 uur bij MAX op NPO 1 naar MAX Masterclass.

Aflevering 1: Geluk (Erik Scherder) - donderdag 5 september, 20.30 uur, NPO 1
Als je iets ervaart wat je gelukkig maakt, dan worden allerlei processen geactiveerd die we in het brein terug kunnen zien. In MAX Masterclass gaat Hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder in op drie hersenfuncties die geactiveerd worden als geluk wordt ervaren. Lachen is gezond wordt er gezegd, Erik Scherder legt uit hoe belangrijk lachen nou werkelijk is. En maken sociale media eigenlijk gelukkig?

Verder komt geluksprofessor Meike Bartels aan het woord. Ze geeft onder meer praktische tips om je geluksbeleving te verbeteren.

Aflevering 2: Gezond 130? (Andrea Maier) – donderdag 12 september, 20.30 uur, NPO 1
In elke krant staat tegenwoordig wel iets over ouder worden. Niemand ontsnapt tenslotte aan het verouderingsproces. Er zijn berichten over een pil tegen ouderdom, de groei van het aantal 100-jarigen en levensverwachtingen van 130 jaar. Wat hier nu echt van waar is legt hoogleraar veroudering Andrea Maier uit in de tweede MAX Masterclass. De hoogleraar doet een cognitieve test met het publiek. Ook gaat ze in op de belangrijke rol die onze spieren spelen in ons lichaam. Verder krijgt u middels deze masterclass, tips en aanwijzingen om gezond oud te worden.

Aflevering 3: Criminele Brein (Erik Scherder) – donderdag 19 september, 20.40 uur, NPO 1
In deze MAX Masterclass duikt Erik Scherder in het brein van de crimineel. De hoogleraar gaat in op vier hersenfuncties die een verhoogd risico geven op het plegen van een misdrijf: empathie, remming, angst, woede. Hij laat het verschil zien tussen een crimineel brein en een gewoon brein.

En wat gebeurt er bij woede? Waarom gaan mensen door het lint in het verkeer? Ook dat is terug te zien in de hersenen.

MAX Masterclass (3 afleveringen)
Vanaf donderdag 5 september
Om 20.30 uur, NPO 1
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXdocumentaires | @MAXdocumentaire | #MAXmasterclass