Hilversum,
17
april
2018
|
12:03
Europe/Amsterdam

MAX Masterclass: stress en taal

woensdag 16 mei

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder presenteert MAX Masterclass, een serie over ons meest tot de verbeelding sprekende orgaan: het brein! In de uitzendingen van 16 en 23 mei bespreekt de hoogleraar de onderwerpen stress en taal.

Stress, woensdag 16 mei om 20.30 uur op NPO 1
Een actueel onderwerp over het effect van stress op onze hersenen. Veel mensen gaan gebukt onder stress, door werk of privé. Maar wat is stress eigenlijk? Hoe kan het dat sommige mensen goed tegen stress kunnen en anderen niet? Waarom is stress ook noodzakelijk voor het brein? En wat is een burn-out? Erik Scherder geeft in deze masterclass tips om stress de baas te blijven.

Taal, woensdag 23 mei om 20.30 uur op NPO 1
Professor Scherder laat zien welke delen in de hersenen een belangrijke rol spelen bij taalbegrip en taalproductie. Ook laat hij zien welk effect schade aan de hersenen op deze taalgebieden heeft. Wat gebeurt er in de hersenen van iemand met afasie? Welke gebieden zijn betrokken bij gebarentaal? Hoe ziet het brein eruit van iemand die vijf talen spreekt? En bestaat er eigenlijk zoiets als een talenknobbel?

MAX Masterclass (3 afleveringen)
Woensdag 16 en 23 mei om 20.30 uur op NPO 1
Presentatie: Erik Scherder
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAXlive | @OmroepMAXlive | #MAXmasterclass