Hilversum,
19
december
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

MAX Maakt Mogelijk: winteractie voor Oost-Europa 19-12-2014

Aflevering 11 volledig in het teken van naderende winter 

Hilversum, 21 november 2014- Vrijdag 19 december 2014 om 18:15 uur, bij MAX op NPO 2, een nieuwe aflevering van MAX Maakt Mogelijk. In deze bijzondere aflevering wordt de wens van verzorgster Lenie Roodbol in vervulling gebracht. Ook wordt er aandacht gevraagd voor de ouderen in Oost-Europa.

Lenie Roodbol is verzorgende van dementerende ouderen waarmee nauwelijks contact te maken is. Een sociale robot kan de ouderen helpen met communiceren. MAX Maakt Mogelijk vond al snel een sociale robot in de vorm van een schattige zeehond! Jan Slagter en Lenie laten de ouderen kennismaken met het zachte diertje. De reacties zijn hartverwarmend en de mensen willen de knuffelbare robot niet meer loslaten.

De aanvang van de winter betekent voor veel ouderen in Oost-Europa: hopen en bidden dat ze deze koude maanden overleven. De armoede en lichamelijke beperkingen maken het deze groep bijna onmogelijk zich te weren tegen de strenge kou. Presentator Jan Slagter heeft de afgelopen jaren tientallen ouderen bezocht. “De ouderen zijn aan bed gekluisterd, letterlijk verlamd van de kou. Hun bed bestaat uit een houten plank met wat dekens om op te liggen’’. Van het pensioen van gemiddeld 30 euro per maand kunnen zij niet rondkomen. MAX Maakt Mogelijk wil daarom preventief hulp bieden en heeft daar uw hulp bij nodig. Voedselpakketten, kleding, kolen, kachels en medicijnen zijn hard nodig en voor 30 euro kan een huisje al een maand lang worden verwarmd.

Afgelopen winter hielp Stichting MAX Maakt Mogelijk ca. 5000 ouderen in Oost-Europa de winter door.

MAX Maakt Mogelijk
Vrijdag 19 december om 18.15 uur op NPO 2
Presentatie: Jan Slagter
www.MAXMaaktmogelijk.nl