Hilversum,
06
december
2018
|
11:33
Europe/Amsterdam

MAX Maakt Mogelijk kerst- en oudjaarsspecial

Zondag 23 en 30 december

Op zondag 23 en 30 december staat MAX Maakt Mogelijk om 19.15 uur op NPO 2 in het teken van kerst en oudjaar. MAX Maakt Mogelijk, het programma dat leefomstandigheden van ouderen verbetert, duikt voor een muzikale kerst het theater in. In de oudjaarsspecial is er aandacht voor mensen die een zwaar jaar hebben gehad.

MAX Maakt Mogelijk Kerstspecial, zondag 23 december, 19.15 uur, NPO 2
MAX Maakt Mogelijk viert een muzikale kerst in het theater. Tijdens dit concert treden bekende artiesten op voor ouderen die alleen zijn tijdens de kerst. Een aantal wensen van mensen in de zaal wordt deze avond vervuld. Zoals voor de 94-jarige Lenie uit Scheveningen. Zingen is haar lust en haar leven. Vanaf haar 10e jaar zingt ze al in verschillende koren en sindsdien zingt ze nog iedere dag. Lenie: “Als je staat te zingen, valt alles van je af.” Lenie heeft nog één grote wens, een keer zingen met Marco Bakker. Jan Slagter regelt een speciaal kerstduet tussen de operazanger en Lenie tijdens het MAX Maakt Mogelijk Kerstconcert. Ook de wens van Annelies komt uit. Ze is de oprichter en muzikaal leider van de Rolantino’s, een groep mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking die samen een orkest vormen. Dit doet ze allemaal vrijwillig. De grootste wens van de Rolantino’s is een keer optreden op tv. Die wens komt tijdens het MAX Maakt Mogelijk Kerstconcert uit.

MAX Maakt Mogelijk oudjaarsspecial, zondag 30 december, 19.15 uur, NPO 2
In de speciale oudjaarsuitzending van MAX Maakt Mogelijk aandacht voor mensen die een zwaar jaar hebben gehad en daarom in het zonnetje worden gezet. In 1987 kwam Lucy (nu 87) naar Nederland, de liefde achterna. Haar zes volwassen kinderen bleven in Indonesië achter. Na het overlijden van haar man is Lucy in een wooncomplex voor Indische-en Molukse ouderen gaan wonen. Goede vriendin Riet schrijft Jan Slagter een brief over de enige grote wens van Lucy, die lichamelijk steeds meer achteruit gaat: nog één keer haar kinderen zien.

Het is zondagnacht 15 juli als het echtpaar Vergooszen uit het Limburgse Susteren bruut wordt overvallen en zwaar mishandeld. Kleinzoon Gerard wil niets liever dan dat de daders gevonden worden. Jan Slagter bezoekt samen met Gerard zijn opa en oma om te zorgen dat het huis voortaan goed beveiligd is en helpt opnieuw de daders te vinden.

MAX Maakt Mogelijk zette Netty en Henk eerder, samen met hun gehandicapte dochter Sylvana, in het zonnetje door een huifkartochtje te regelen. Op die dag gaf Jan Slagter een persoonlijke uitnodiging aan Henk en Netty, ondertekend door Giovanni van Bronckhorst. De trainer van Feyenoord nodigde het echtpaar uit voor een ontmoeting en speciale rondleiding bij Feyenoord. Een paar maanden later was het zover en werd de belofte ingelost! 

MAX Maakt Mogelijk
Zondag 23 en 30 december
Om 19.15 uur op NPO 2
www.maxmaaktmogelijk.nl

Facebook.com/MAXMaaktMogelijk | @MAXMaaktMogelyk | #MAXMaaktMogelijk