Hilversum,
15
november
2018
|
15:05
Europe/Amsterdam

MAX Maakt Mogelijk in actie voor werkloze ouderen met een handicap in Moldavië

Zaterdag 24 november om 18.00 uur op NPO 2

Zaterdag 24 november zendt MAX om 18.00 uur op NPO 2 een nieuwe aflevering van MAX Maakt Mogelijk uit, het programma dat leefomstandigheden van ouderen verbetert en wensen vervult. In deze aflevering onder meer aandacht voor de Amsterdamse Dini. Haar staat een bijzondere muzikale verrassing te wachten.

Dini (85) is een geboren Amsterdamse, maar woont al jaren in Monnickendam. Als ze naar oude foto’s uit de Jordaan kijkt, krijgt ze heimwee. Want dat was de periode in haar leven waarin ze echt gelukkig was. Dini mist haar oude buurtje en haar man. Sinds zijn overlijden is het leven minder leuk. Zo speelt ze sindsdien ook geen orgel meer. Jan Slagter haalt Dini op uit Monnickendam en regelt een muzikale verrassing in haar oude buurtje.

Voor Netty en Henk stopte het zorgen voor hun dochter Sylvana niet toen ze volwassen werd. Sinds haar geboorte is de inmiddels 36-jarige Sylvana zwaar gehandicapt. Vader Henk reed jarenlang met zijn dochter door het dorp Bemmel. Maar nu zijn gezondheid het laat afweten, is dat er niet meer bij. MAX Maakt Mogelijk regelt een bijzonder ritje voor Sylvana op een paardenhuifbed. Ook Henk en Netty worden in het zonnetje gezet.

Voor mensen met een handicap zijn er in Nederland allerlei voorzieningen waar gebruik van gemaakt kan worden. In Moldavië is dat heel anders. Wel is er in de hoofdstad Chisinau een schoenenfabriek waar ouderen met een handicap kunnen werken. Maar onlangs is het gebouw van de fabriek gesloten, met als gevolg dat bijna alle oudere werknemers noodgedwongen en zonder inkomsten thuiszitten. Jan Slagter roept de hulp in van de kijker om de dagbesteding van de werknemers veilig te stellen.

MAX Maakt Mogelijk
Zaterdag 24 november
Om 18.00 uur op NPO 2
www.maxmaaktmogelijk.nl

Facebook.com/MAXmaaktMogelijk | @MAXMaaktMogelyk | #MAXMaaktMogelijk